AvtomobilizemNovice

Voznik v središču notranjosti nove Panamere

Porsche razkriva modernizirano notranjost nove športne limuzine Panamera.

V zakulisju se na premiero počasi pripravlja eden najbolj popularnih Porschejev zadnjega desetletja, ki uvaja inovativen in intuitiven koncept upravljanja, znan kot Porsche Driver Experience, ki voznika postavlja v središče vozne izkušnje. Razkrita notranjost nove generacije Panamere usklajuje analogne in digitalne elemente ter ustvarja elegantno športen ambient vreden limuzine takšnega kova.

Nova Panamera, ki se bo avtomobilski svet navdušila še ta mesec, prevzema koncept vozniško osredotočene notranjosti, kar smo najprej videli pri električnem sorodniku Taycan. Pred voznikom se razprostira popolnoma 12,6-palčni digitalni ukrivljen zaslon z obsežnimi možnostmi prilagajanja in intuitivnim upravljanjem. Ključna je razporeditev za vožnjo pomembnih upravljalnih elementov v bližini volana, kar vozniku zagotavlja hiter dostop, zlasti med dinamično vožnjo. Bistvene funkcije, kot sta navigacija in izbiranje načinov vožnje, so zdaj dostopne s preklopnim stikalom na volanu, prestavna ročica pa je v bližini. Ta konfiguracija odpira prostor za kontrolni center klimatske naprave na sredinski konzoli, ki združuje površine na dotik in hitra fizična stikala.

Notranjost se ponaša s kakovostnim in športno obarvanim ambientom z neprekinjeno dekoracijo, ki se razteza od sredinske konzole do vrat. Okrasna osvetlitev poteka vzdolž celotne armaturne plošče in poudarja prostornost kabine. Za večje udobje potnikov bo skrbela izboljšana pena v sedežih, še veliko več sproščanja bodo nudili modeli Executive z novim sistemom ekskluzivnih zadnjih sedežev. Tako kot aktualno Panamero, bo tudi posodobljeno mogoče prilagoditi s številnimi barvami in trajnostnimi materiali, kot sta tkanina Race-Tex ter Pepita, bogatejši spekter izdelave po meri pa bo nudil program Exclusive Manufaktur.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button