AvtomobilizemNovice

Volvova nova spletna platforma za prodajo rabljenih vozil

Nova storitev bo strankam omogočila spletni nakup rabljenih Volvov naravnost od proizvajalca.

Volvo je zagnal novo spletno platformo za prodajo avtomobilov iz druge roke, kar bo omogočilo nakup rabljenih modelov neposredno od proizvajalca z garancijo na kakovost. Storitev Volvo Cars Selekt Direct, ponuja izbiro in nakup naslednjega konjička kar preko računalnika, pametnega telefona ali tablice brez vmesnih posrednikov, z dostopom kadarkoli v dnevu.

Avtomobili bodo pred vstopom na platformo deležni obsežnega 150-točkovnega pregleda, vključno z vsemi novimi posodobitvami programske opreme. Vsi prodajani modeli bodo obogateni z 12 mesečnim jamstvom okvare, garancijo in kritjem naslednjega tehničnega pregleda. Sprva bo storitev na voljo kupcem v Veliki Britaniji, kasneje bi se lahko ob uspehu razširila še na ostale evropske trge.

Dostava vozil bo potekala po celotni državi, za poprodajno skrb vozil bodo skrbeli certificirani Volvo trgovci. V primeru nezadovoljstva z nakupom avtomobila preko spletne platforme, bodo lahko kupci svojega izbranca zamenjali v roku 30 dni ali 2.500 prevoženih kilometrih.

Raziskava je pokazala, da je četrtina strank navdušenih nad idejo spletnega nakupa avtomobila neposredno od proizvajalca, namreč preko naročninske storitve Care by Volvo, so samo v prvem letu obratovanja uspeli dostavit 2.500 novih avtomobilov. Volvo je že pred časom napovedal načrte prodaje svojih električnih modelov preko spleta, s ciljem prodaje večine portfelja na takšen način do leta 2025. Globalno naj bi v celoti na spletno prodajo presedlali že pred letom 2030.

Žiga Kolman
foto: Volvo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button