AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Volvov manifest električne prihodnosti

Študija Volvo Concept Recharge razgalja prihodnje švedske modele.

O izključno električni usmeritvi švedskega avtomobilskega proizvajalca Volvo Cars smo že večkrat pisali, tokrat pa so Skandinavci razkrili študijo Volvo Concept Recharge, ki prikazuje nov oblikovni slog znamke oziroma tlakuje pot prihajajočim zgolj in le električnim modelom.

Slogan koncepta je »manj ampak bolje«, kar naj bi se odražalo pri umiku kompleksnega agregata z notranjim zgorevanjem in tako pridobitvi precejšnjega prostora, ki ga bodo Švedi dodobra izkoristili. Električna vozila naj bi temeljila na povsem svoji platformi, ki izkorišča drugačno arhitekturo pogonskih sklopov. Vsled razporeditve baterije pod sedeže se podaljša medosna razdalja in povečajo kolesa, hkrati pa se ohrani visok položaj za volanom, ki so ga bili vajeni lastniki Volovih XC modelov.

Kot je razvidno iz priloženih fotografij je študija še vedno zvesta Volvu in aktualnim oblikovnim prijemom kot je recimo »Thorovo kladivo« pri LED dnevnem podpisu, medtem ko bo ambient preplavljen z digitalnimi rešitvami. Tudi izbor materialov v kabini naj bi temeljil na naravnih in vztrajnostnih elementih.

Blaž Likovič
foto: Volvo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button