AvtomobilizemNovice

Volvo z novim centrom v razvoj lastne programske opreme

Tehnološko središče v Krakovu bo pospešilo razvoj novi električnih avtomobilov.

Volvo razkriva načrte vzpostavitve novega tehnološkega središča v Krakovu na Poljskem, ki bo postalo ključno za razvoj programske opreme, namreč le tako bodo pospešili ambicije postati popolnoma električna znamka do leta 2030. Tehnološki center bo odgovoren za razvoj ključnih funkcij prihajajočih električnih modelov.

Zaposleni v centru v Krakovu bodo sodelovali z nadarjenimi umi v ostalih razvojnih centrih družbe Volvo in pomagali pri razvoju lastne programske opreme, vse od osnovne varnostne tehnologije za razumevanje nezgod, do algoritmov potrebnih za avtonomno vožnjo. Druga plat razvoja bo obsegala naslednjo generacijo funkcij povezljivosti, ki igrajo pomembno vlogo pri prihodnosti mobilnosti.

V novem tehnološkem središču bodo sprva zaposlili približno 120 inženirjev, do konca desetletja naj bi ta številka zrasla na 600 zaposlenih, dopolnjevali bodo že obstoječi inženirski središči v Göteborgu in Šanghaju ter tehnološka središča v Stockholmu, Lundu ter Bangalurju v Indiji. Kot dokazuje nedavno predstavljeni popolnoma električni SUV EX90, se avtomobilska industrija neprestano spreminja in se vse bolj pomika k programsko opredeljenim električnim avtomobilom, kakršni bodo tudi prihajajoči Volvovi modeli.

Volvo povsem spreminja podobo avtomobilov, ki postajajo izključno električno gnani, opremljeni za najsodobnejšo računalniško tehnologijo in jih bo mogoče kupiti kar preko spleta. Za uresničitev zahtevnih strateških ambicij se bodo morali posvetiti lastnemu razvoju programske opreme, tako kot to počnejo že številni vodilni avtomobilski proizvajalci.

Žiga Kolman
foto: Volvo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button