AvtomobilizemNovice

Volvo XC60 z rahlo osvežitvijo in novim Google informacijskim sistemom

Volvova prodajna uspešnica ima novo zmogljivejšo Googlovo info-zabavno tehnologijo.

Volvo XC60 v novo modelno leto vstopa s sežnjem posodobitev, z večjim poudarkom na tehnologiji kot dizajnu. Posodobljena je tehnologija v notranjosti, izboljšani so asistenčni sistemi, malenkost so polepšali zunanjost.

Vse izpeljanke XC60 bodo od maja dalje uporabljale nov informacijsko-zabavni sistem, razvit s pomočjo Android Automotive. Nova programska oprema 9-palčnega pokončnega zaslona na dotik, neposredno integrira Googlove aplikacije in storitve, podobno kot pri sorodnem Polestarju. Funkcije glasovnega upravljanja sedaj izvaja Google Assistant, nalogo navigacije je prevzel Google Maps, ogromno drugih aplikacij si lahko prenesemo v trgovini Google Play.

Poleg popolnoma nove informacijske tehnologije je XC60 prejel nadgradnjo voznih in varnostnih pripomočkov, z večjim številom radarjev, ultrazvočnih senzorjev in kamer. Z izboljšano tehnološko podporo bo povečano zaznavanje pešcev in ostalih udeležencev prometa, za hitrejše delovanje samodejnega zaviranja in izogibalnega krmiljenja v sili. Delno avtonomna vožnja bo po prenovi delovala bolj tekoče od speljevanja do avtocestne hitrosti.

Za konec se dotaknimo še oblikovnih sprememb, ki so zelo minimalne. Obrazu s preoblikovano mrežo maske in spodnjega dela odbijača, se pridružuje izbira novih karoserijskih barv ter novih platišč. Notranjost je lahko oblečena v izbiro novega oblazinjenja brez usnja, vključno s svežo tekstilno opcijo City Weave.

Volvo še ni razkril morebitnih sprememb pri motorni paleti, katero sestavljajo 48-voltni blago-hibridni bencinarji in dizli z oznakami B4 in B5, skupaj s T6 ter T8 priključno-hibridnima izvedenkama.

Žiga Kolman
foto: Volvo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button