AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Volvo v usnju? Kmalu ne več …

Švedi se bodo odpovedali živalskemu oblazinjenju svojih vozil.

Pri podjetju Volvo Cars so objavili vest, da se bodo kmalu v prav vseh svojih modelih odpovedali uporabi usnja, tako pri oblazinjenju kot pri preostalih notranjih elementih svojih vozil. Prvi tak model bo električni C40 Recharge in zgodba bo identična pri vsakem novem električnem vozilu. Naj spomnimo, da bo Volvo od leta 2030 tržil le in zgolj še električna vozila.

Za tak korak so se odločili iz etičnih pogledov živinoreje in izpustov toplogrednih plinov, ki jih reja živali povzroča. Švedi želijo do leta 2025 povečati delež materialov iz recikliranih ali obnovljivih naravnih virov in sicer na četrtino, prav tako bodo od takrat dalje od svojih dobaviteljev zahtevali, da pri proizvodnji uporabljajo zgolj energijo iz obnovljivih virov.

Pri C40 Recharge in naslednjih modelih lahko tako v notranjosti pričakujemo odeto v volnene materiale kot tudi v material Nordico, nedavno predstavljeni tekstil, ki temelji na recikliranju PET plastenk v kombinaciji primesi lesa in ravno tako recikliranih vinskih zamaškov iz plute.

Blaž Likovič
foto: Volvo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button