AvtomobilizemNovice

Volvo predstavlja prenovljeno serijo 40

XC40 in C40 Recharge sta bila deležna nekaj prenove in novitet.

S severa Evrope prihaja vest s strani Volva, ki je za tekoče leto pripravil stilsko preobrazbo električnega modela XC40 Recharge, medtem ko bo nekoliko manjši C40 Recharge na voljo tudi z zgolj enim elektromotorjem.

Pisalo se je leto 2017, ko so Skandinavci v svojo športno-terensko paleto XC uvrstili še serijo 40. Ta je takrat pripeljala precej svežine, kreativnosti in prepotreben dodatek v modelno ponudbo, danes je Volvo XC40 poznan tudi kot evropski avtomobil leta in je med kupci vsled svojih adutov precej priljubljen. Da bi tovrsten sloves obdržal, so ga Švedi nekoliko stilsko osvežili. Tako prihaja z novo oblikovanim sprednjim odbijačem ter hladilno mrežico, ki bo v primeru električne izvedenke XC40 Recharge sedaj nekoliko bolj podobna manjšemu modelu C40 Recharge. Razširjen je tudi nabor dodatne opreme, izbira platišč, možnost izbire oblazinjenja brez usnja in podobno.

XC40 Recharge

Spremembe pogona pri XC40 Recharge ni bilo na seznamu, smo pa zasledili novo, enomotorno različico pri subkompaktnemu križancu C40 Recharge. Šibkejša različica z enim elektromotorjem prihaja z baterijo kapacitete 69 kWh in obljublja avtonomijo vse do 434 kilometrov.

Več informacijo bo znanih ob uradnem prihodu na posamezen evropski trg, kateremu bo prilagojena tudi ponudba.

Blaž Likovič
foto: Volvo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button