AvtomobilizemNoviceNoviceTehnika

Volvo kmalu s fotorealistično vizualizacijo

Novo poslovno partnerstvo s podjetjem Epic Games.

Ljubitelji spletne računalniške igre Fortnite zagotovo poznate podjetje Epic Games, kreatorja omenjene kombinirane »streljačine«, ki je hkrati v domove pognalo še marsikateri drugi produkt. Mednje, ki sicer prednjači na poslovnem nivoju, sodi tudi 3D programsko orodje Unreal Engine z visoko zmogljivo grafično podobo. To so očitno prepoznali pri Volvu, ki so se svoje bodoče električne modele želeli za začetek predstaviti kar preko ekrana. Seveda, z orodjem Epic Games.

Torej, v naslednji generaciji Volovih vozil pričakujte visoko-kvalitetno grafično podobo na vseh ekranih. Švedi so prepričani, da bomo navdušeni nad opazno bolj ostro in barvito sliko ter povsem novimi 3D animacijami znotraj multimedijskega in instrumentacijskega vmesnika. Seveda bo za vsem tem stala izredno zmogljiva računalniška tehnologija, ki bo uspela obdelovati tolikšno količino podatkov, zato bodo bodoči Volvi podprti z najbolj zmogljivimi procesorji v avtomobilski industriji.

Kam vse to vodi lahko zgolj ugibamo, kajti možnosti se odpirajo same po sebi. Prve rešitve bi lahko uvideli kaj kmalu, kajti leto 2030, ko bo Volvo zgolj in le električna znamka, se približuje.

Blaž Likovič
foto: Volvo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button