AvtomobilizemNovice

Volkswagen razvija podvozje prihodnosti

V prihodnosti bo programska oprema ponujala bistveno več možnosti za določanje značaja vozila.

S strategijo ACCELERATE si Volkswagen dosledno prizadeva za nadaljnji razvoj v programsko usmerjenega ponudnika mobilnosti. Programska oprema je odločilen dejavnik tudi pri razvoju podvozij in krmilnih sistemov za visoko avtomatizirano vožnjo v prihodnosti. Volkswagen trenutno razvija naslednjo generacijo uravnavanega podvozja in nov sistem elektronskega krmiljenja (steer-by-wire).

“Vzdolžno in prečno nagibanje karoserije sta bistveno zmanjšana, vozna dinamika pa optimizirana, saj se vozilo hitreje odziva na zasuke volana in je bolj natančno vodljivo,” pravi Karsten Schebsdat, vodja oddelka za vozno dinamiko ter krmilne in regulacijske sisteme pri Volkswagnu. “Ta razvoj je izjemno pomemben tudi za visoko avtomatizirano vožnjo. Na ta način potnikom nudimo maksimalno udobje v vseh situacijah.”

“Programska oprema bo v prihodnosti tudi pri krmiljenju imela še pomembnejšo vlogo,” pravi Schebsdat. “To nam daje bistveno več možnosti za vplivanje na krmilne lastnosti, ki jih bo mogoče pozneje realizirati za vse platforme, in sicer prilagojeno za posamezne modele.” Ko se bodo komponente začele proizvajati serijsko, bo ta krmilni sistem koristil tudi asistenčnim sistemom, kot sta Lane Assist in Travel Assist.

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button