AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Volkswagen ID.7 Tourer: družinski karavan električne dobe

Limuzinskemu ID.7 se bo kmalu pridružil prostorni Tourer.

Volkswagen se lahko pohvali z več kot šestdesetletno zgodovino izdelave karavanskih avtomobilov, s katerimi so osvajali evropski trg. V tem času so izdelovali različne praktične modele pod imeni Variant ali Shooting Brake, med katerimi sta trenutno najbolj priljubljena Passat in Arteon. Nemški koncern vstopa v novo dobo s prvim povsem električnim karavanom ID.7 Tourer, ki bo v prodajne salone zapeljal prihodnje leto.

V ospredju zasnove modela ID.7 Tourer, ki se predstavlja pod zanimivo kamuflažo, sta učinkovitost in inovativnost. Tako kot nedavno predstavljena limuzinska različica ID.7, ki se ponaša z impresivnim količnikom zračnega upora zgolj 0,23 Cd, tudi karavanski Tourer sledi z impresivno vrednostjo 0,24 Cd. Praktični karavan kljub spretni kamuflaži s tematiko indijskega poletja izžareva eleganten in mogočen dizajn. Izrazita poslikava z vključenimi QR kodami je poklon večplastni barvi, ki smo jo videli na limuzini ID.7, razkriti na sejmu CES v Las Vegasu QR kode.

Notranjost modela ID.7 Tourer je zaradi kratkih previsov, dolge medosne razdalje in pretkanega koriščenja dimenzij ponuja veliko prostora. V primeru petih potnikov na krovu volumen prtljažnika še vedno meri 545 litrov. Ob zloženi zadnji klopi se odpre ogromen prtljažni prostor s prostornino 1.714 litrov in dolžino dva metra, kar bo omogočalo prevoz daljših predmetov.

Nova Tourer oblika karoserije si deli MEB platformo z modelom ID.7 in izkorišča prednosti Volkswagnovega modularnega sistema, rezultat pa je razkošen karavan z veliko udobja in večjo prostornino prtljažnika. Obe različici modelov ID.7 bosta zapeljali s proizvodnih linij v tovarni v Emdnu in bosta po SUV-ju ID.4 druga modela na osnovi MEB, ki ju bodo izdelovali v severozahodni Nemčiji, kar predstavlja obetavno prihodnost za Volkswagen na trgu električnih vozil.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

2 komentarjev

  1. Res mocno upam, da je to samo kamuflazna barva, ker na hitro mi izgleda istovkot ravno videni superb … Un pa kt insignia :///

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button