AvtomobilizemNovice

Volkswagen Golf 2 za skoraj 100 tisočakov

Izredno redek Golf G60 Limited išče novega lastnika za visoko vsoto.

Avtomobilisti res obožujemo prave strupene kombilimuzine, predvsem so nam pri srcu znamenite klasike, kot je Peugeot 206 GTI in podobni začetniki te zvrsti, kamor nenazadnje uvrščamo tudi Golfa. Zaradi posebnosti, številni takšni hot-hatchi začenjajo nabirati vrednosti in ravno to je doletelo tudi dotičnega Golfa G60 Limited, s ceno na ravni novega BMW M3.

A kdor ve kaj iskati, bo precej navdušen nad tem avtomobilom. Gre namreč za izredno omejeno serijo druge generacije Golfa iz leta 1989, natančneje za serijsko številko 16 od skupno 71 izdelanih primerkov Volkswagnove motošportne divizije. Redkeje skoraj ne gre.

V osnovi bi lahko rekli, da gre za predhodnika Golfa R, saj je opremljen s štirikolesnim pogonom Syncro in vzmetenjem ter menjalnikom iz reli dirkalnika Grupe A. Pod motornim pokrovom tiči 1,8-litrski štirivaljnik s 16-ventilno tehniko in podporo kompresorja, ki ustvari 213 KM in 252 Nm navora. Dovolj moči, da se klasični Golf z mesta do stotice požene v prijetnih 6,8 sekundah in pospešuje do hitrosti 225 km/h, kar ga uvršča med najhitrejše Golfe svojega časa.

Ta primerek Golfa G60 Limited je odet v grafitno sivo kovinsko barvo, okrašen z modro obrobo motošportne maske, različnimi obeležilnimi emblemi, enojnimi sprednjim žarometi in klasičnimi 15-palčnimi BBS platišči. V notranjosti se pohvali z usnjenim oblazinjenjem, ki se razteza tudi na volanski obroč, ročico ročne zavore in vrata, opremljen je še z ogrevanimi sedeži, ABS zavornim sistemom, servo krmiljenjem, panoramskim oknom, električno pomičnimi stranskimi okni ter zunanjimi ogledali.

Primerek s številko 16 je bil v rokah enakega lastnika od leta 2007 in pred nekaj leti doživel obsežno osvežitev, ki je zajemala tudi mehanske komponente, leta 2008 pa so povsem obnovili pogonski agregat. Navdušenci nad Golfom G60 Limited, si lahko s pomočjo prodajalca 4 Star Classics, v zameno za 95 tisoč evrov, polepšajo garažo.

Žiga Kolman
foto: 4 Star Classics

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button