AvtomobilizemNovice

Volkswagen draži z napovednikom divjega Golfa

Na obzorju je najbolj zmogljiv Golf do sedaj, uvrščen nad nabrušenima GTI Clubsport in R.

Volkswagen je objavil dražilno fotografijo napovednika najbolj športne različice osme generacije Golfa, nekakšno dirkaško nastrojeno specialko nad modeloma GTI Clubsport in R.

Podrobni podatki novega projekta so skromni, kar lahko sami razberemo iz fotografije, je nekaj novosti silhuete, kot je denimo večje zadnje krilce Performance paketa na voljo pri GTI Clubsport, sprednji odbijač pa je podoben kot pri štirikolesno gnanem Golfu R. Vse skupaj namiguje na nabrušeno različico le tega modela.

Prejšnja sedma generacija je bila deležna posebne serije dirkaško pripravljenega GTI Clubsport S, vendar nikoli niso predstavili takšnega paketa pri močnejšem R. Če gre tokrat za slednje, bi lahko nastal prvi Golf R Clubsport, obenem bi prihod lepo sovpadal z 20. obletnico prednika te linije športnikov – Golf R32 četrte generacije.

Ne glede na Volkswagnovo odločitev lahko pričakujemo številne izboljšave geometrije avtomobila, novo nastavljeno vzmetenje s poudarkom na stabilnosti v zavojih in posebej nastavljeno šasijo. V primeru uporabe štirikolesnega pogona bomo videli koriščenje vektoringa navora zadnjega diferenciala, ki lahko vso moč prenese le na zadnji kolesni par za in odklene vozni program Drift, če se odločijo za sprednji pogon gre pričakovati vgradnjo iznajdljivega diferenciala z elektronsko nadzorovano zaporo.

Za pogon bo brez kakršnegakoli dvoma skrbel ustaljen EA888 2-litrski turbinsko podprt štirivaljni bencinar, s preko 300 konjskimi močmi. Trenutna GTI Clubsport in R sta ponujena izključno z dvosklopčnim samodejnim menjalnikom, prehod na ročni menjalnik pri posebni seriji je malo verjeten. Obstaja pa možnost olajšave v obliki odstranjenih zadnjih sedežev, kot so storili pri prejšnji generaciji GTI Clubsport S. Uradno razkritje novega posebneža je predvideno v nekaj tednih, cena pa bo z lahkoto presegala 47 tisočakov, kolikor pri nas stane osnovni Golf R.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button