AvtomobilizemNovice

Volkswagen bo preuredil tovarno v Wolfsburgu

Volkswagen bo v prvi fazi investiral okoli 460 milijonov evrov v predelavo tovarne v Wolfsburgu v visokoproduktivno tovarno za električno mobilnost.

Volkswagen tovarno v Wolfsburgu pripravlja na prihodnost: v prvi fazi bo znamka do začetka leta 2025 v matično tovarno na sedežu koncerna vložila okoli 460 milijonov evrov. To je v sredo med zborom delavcev v Wolfsburgu napovedal direktor znamke Thomas Schäfer. Investicije bodo usmerjene predvsem v priprave na proizvodnjo novega ID.3. Kompaktni električni avtomobil bodo od leta 2023 naprej proizvajali v Wolfsburgu – najprej bo potekala delna proizvodnja, polna proizvodnja pa je predvidena od leta 2024 naprej.

Do konca leta 2025 naj bi bil zagon proizvodnje zaključen. Sedaj pripravljajo potrebne programe usposabljanja zaposlenih. Po zagonu proizvodnje modela ID.3 bo izkoriščenost zmogljivosti za proizvodnjo električnih vozil v Wolfsburgu povečal dodaten popolnoma električni model v rastočem segmentu SUV-jev. Tehnična osnova za novi model je modularna platforma za električna vozila (MEB). Volkswagnova platforma za električna vozila bo kot MEB+ doživela bistven nadaljnji razvoj in bo tako postala še učinkovitejša.

Kot dodatni temelj tovarne v Wolfsburgu se bo temu pridružil še avtomobilski projekt Trinity, ki bo temeljil na prihodnji koncernski avtomobilski platformi SSP (Scalable Systems Platform). Najkasneje do konca leta 2033 bo znamka Volkswagen v Wolfsburgu in v tudi v vseh svojih drugih evropskih tovarnah izdelovala izključno električna vozila.

Rudi Leskovec
foto: VW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button