AvtomobilizemNovice

Vnovična posodobitev za Lexusa LC

LC grand tourer v očeh ustvarjalcev nikoli ne bo popoln.

Kot kaže, se pri Lexusu nikakor ne naveličajo konstantnih izboljšav modela LC, kar sicer sledi njihovi filozofiji neprekinjenega napredka “Takumi”. Zadnjikrat so posodobitev LC-ju v kupejevski in kabriolet različici namenili le nekaj mesecev nazaj, ker pa sta modela prepredena z ideologijo takumi, so z izboljšavami vzmetenja in krmiljenja poskrbeli za več odrezavosti.

Prenova prenove prinaša na novo zastavljene nastavitve sprednjega in zadnjega vzmetenja, ker daje boljši občutek povezanosti avtomobila s podlago, linearen odziv krmiljenja ter večjo efektivnost. Koliko je več kontakta s cestiščem v avtomobilu z zadnjim pogonom in 500 konjskimi močmi je sicer vprašljivo. Bodo pa izboljšave poskrbele za boljšo povezanost avtomobila in voznika.

Ostale novosti so prav tako zelo blage, kot je denimo večja razlika v obnašanju avtomobila med preklapljanjem voznih profilov Normal ali Sport, nekoliko je izpiljeno delovanje izbirnika prestav, sprednja sedeža pa zaradi sveže zasnove blazin ponujata boljšo oporo hrbtišča.

Istočasno bodo posodobitve preplavile tudi izvedenko LC Black Inspiration, ki bo na voljo vzporedno s standardnima modeloma. Slednji bo, kot že ime razkriva, odet v črnino, prav vse kupeje pa bosta poganjala hibridni V6 ali rohneči atmosferski V8, le kabriolet ostaja ponujen izključno z osemvaljnikom.

Žiga Kolman
foto: Lexus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button