AvtomobilizemNovice

Visoko-tehnološka notranjost pomlajenega Porsche Cayenne

Porsche je izdatno moderniziral notranjost prihajajočega osveženega Cayenne.

Premiera obsežno prenovljenega Proscheja Cayenne je vse bližje in Stuttgartski mojstri vztrajno razkrivajo posamične podrobnosti. Tokrat je na vrsti preoblikovana notranjost z močno digitalno podobo, ki še vedno daje občutek prestiža in športnosti s prednostmi praktičnega SUV-ja.

Novi Cayenne ali bolje rečeno izdatno preoblikovana aktualna generacija pod površjem še vedno uporablja enak zasnovo iz leta 2017, kar pomeni, da je v kabini približno enko prostora kot do sedaj. Ostaja izključno petsedežnik, o sedemsedežni konfiguraciji ne razmišljajo, saj bodo v nekaj letih predstavili večji električni SUV, ki bo zadostil potrebe po dodatnih sedežih. Večina sprememb se je odvila na armaturni plošči in sredinski konzoli, obe sta praktično novi, navdahnjeni po oblikovanju iz Taycana.

Pred voznikom se razprostira nov 12,6-palčni ukrivljen zaslon s prikazom merilnikov in ostalih voznih podatkov, sredino krasi 12,3-palčni zaslon na dotik z najnovejšim operacijskim sistemom, za razvedritev sopotnika pa bo poskrbel dodaten 10,9-palčni zaslon, s podporo pretočnih vsebin. Upravljanje klimatske naprave ostaja ločeno, z novo nadzorno enoto pod osrednjim zaslonom in zračniki. Za ključne funkcije, kot sta temperatura in količina pretoka zraka bomo lahko uporabili fizična gumba, za vse ostalo bo skrbela plošča s haptičnimi tipkami. Pri Porscheju z zadovoljstvom poudarjajo, da ostaja gumb za glasnost klasičen.

Velika novost je pomanjkanje velike ročice izbirnika smeri vožnje na sredinski konzoli, ta se je prelevila v manjše stikalo na desni strani novega multifinkcijskega volana, tako kot pri Taycanu, za zagon vozila pa bo sedaj potreben le pritisk gumba na levi strani volana. Prenovljeni Cayenne želi ohraniti naziv najbolj dinamičnega avtomobila v svojem segmentu, kar se odraža tudi v notranjosti odeti v kakovostne materiale. Med novitete prištejemo še hlajeno ploščo za polnjenje mobilnih naprav, povečano zbirko spletnih storitev, integracijo Siri glasovnega upravljanja, dve novi USB-C priklopni točki in brezžično podporo storitev Apple CarPlay, Android Auto, Spotify ter Apple Music.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button