AvtomobilizemNovice

Virtualna študija: Škoda Vision GT

Futuristični dirkalnik z navdihom iz 1950-ih.

Da imajo oblikovalci iz Mlade Boleslav bujno domišljijo je znano že dlje časa, saj nas vsake toliko presenetijo s kakšno zanimivo, če ne celo odbito študijo s katero sprostijo svoje misli in jih prelijejo na papir – tudi tisti digitalni.

Tokrat so nam postregli z novo virtualno skico kakopak električnega dirkalnika Vision GT, za katerega navdih so uporabili Škodin dirkalnik iz 1950-ih po imenu 1100 OHC. Dotični tekmovalni čeh je zaradi obdobja hladne vojne naletel na železni zid in se nikoli ni uspel prebiti skozenj. Škoda, v obeh primerih.

Študija Vision GT (zaenkrat) ne bo predmet resne izdelave, vseeno pa preseneti s svojo ostrino in aerodinamiki podvrženo linijo. Dolg in nizek sprednji del z zajetnimi odprtinami za zajem hladilnega zraka, tanka svetila in pompozen krilat zadek ter sredinsko nameščen voznikov kokpit vmes. Tako kot nekoč 1100 OHC je tudi Vision GT rdeč brezstrešni dirkalnik, le da je študija polna digitalnih rešitev. Študija je nenazadnje oplemenitena še z novim logotipom znamke v hologramskem prikazu.

Kdo ve, morda si lahko obetamo vstop Škode v karavano Formula E ali katerega od preostalih elektro-tekmovalnih segmentov, ki so zdaj že dodobra pognali korenine in pridobili nekaj prepoznavnosti.

Blaž Likovič
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button