AvtomobilizemNovice

Več zmogljivosti in športnega stila za Toyoto Hilux

Paket GR Sport II prinaša mnoge bonbončke.

Ponudba legendarne Toyote Hilux bo v drugi polovici leta 2024 bogatejša za novo športno obarvano različico GR Sport II, ki prinaša novo raven zmogljivosti, udobja in dinamičnega videza. S tem modelom gradijo na bogati dediščini, vključno z večkratnimi zmagami na zloglasnem reliju Dakar in pomikajo meje sposobnosti Toyotinega kultnega poltovornjaka, svetu prvič predstavljenega leta 1968.

Hilux GR SPORT II z dvojno kabino ponuja kombinacijo izboljšane vodljivosti, stabilnosti ter impresivne zmogljivosti vleke in nosilnosti, zaradi česar je popolna izbira za pustolovce. Ponaša se s povečano širini kolotekov, kar zagotavlja več stabilnosti, zlasti v zahtevnih vremenskih razmerah. Dodatna širina hkrati prispeva k boljšim voznim lastnostim, manjšemu kotu nagibanja in natančnemu odzivu krmiljenja tako na cesti kot na brezpotju.

Športnega Hiluxa še vedno poganja preizkušeni 2,8-litrski dizelski motor predstavljan leta 2020, ki zagotavlja 204 KM in 500 Nm navora. V povezavi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom ponuja visoko odzivnost in prenos moči na vsa štiri kolesa. Hilux GR SPORT II ohranja sloves zmogljivega terenskega vozila s povečanim pristopnim kotom, večjo oddaljenostjo od tal in spremenjeno geometrijo vzmetenja. Prav tako so inženirji z manjšimi popravki prilagodili področje aerodinamike, kar pripomore k večji stabilnosti v vseh pogojih.

Področje estetike je paket GR Sport II obogatil z dinamičnimi oblikovnimi elementi, kot so rdeče vijačne vzmeti, vzmetenje z enojnimi cevmi, črni blatniki in 17-palčna črna platišča z rdečimi zavornimi koluti. Zunanjo podobo med drugim krasijo še črna sprednja maska, črno obarvani bočni stranici in številni GR Sport logotipi.  V notranjosti se dinamična tematika nadaljuje z rdečimi poudarki, aluminijastimi stopalkami, športnimi sedeži odetimi v črn semiš in 8-palčnim zaslonom na dotik s prilagojenimi grafikami.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button