AvtomobilizemNovice

Več tehnologije za osveženega Land Roverja Discovery Sport

Discovery Sport pred prehodom na elektriko prejema medživljenjsko prenovo.

Pomlajeni Land Rover Discovery Sport ostaja vsestranski in sodobni kompaktni SUV, zasnovan za aktivne družine, ki iščejo tako udobje, kot pustolovske zmogljivosti. S prostorno in prilagodljivo notranjostjo, razkošnimi materiali v kabini ter najsodobnejšo tehnologijo idealna izbira za družinsko življenje na poti.

Vstop v prenovljenega Discovery Sport razkrije sodobnejšo notranjost, odeto v prijetne materiale in zračen ambient, h kateremu prispeva opcijska panoramska streha. Največ sprememb se je odvilo ravno v notranjosti, kjer sveže oblikovanje spremlja nov informacijski sistem Privi Pro, prikazan na digitalnih merilnikih in osrednjem 11,4-palčnem ukrivljenem zaslonu. Poenostavljena armaturna plošča je izgubila fizične gumbe za nastavitev klimatske naprave in voznih načinov, vse je prestavljeno na zaslon. Prav tako so preuredili sredinsko konzolo, kjer je edina fizična ročica nov izbirnik smeri vožnje in namestili nov multifunkcijski volan.

Praktičnost je pri Discoveryju Sport še vedno na prvem mestu, saj z možnostjo sedemsedežne konfiguracije ponuja dovolj prostora in udobja za vse. Sedeži v drugi vrsti se premikajo in zlagajo v razmerju 40:20:40 in v ležečem položaju odpirajo prostor s 1794 litri volumna. Bogata serijska oprema po prenovi vključuje prej omenjeni informacijski sistem z brezžično povezljivostjo storitve Apple CarPlay, brezžično polnilnico in 18-palčna platišča, stopnjevanje opreme pa med drugim prinese Meridian ozvočenje, 19- ali 20-palčna platišča, ogrevane in ventilirane sedeže v usnju ter matrična LED žarometa.

Na zunaj se po prenovi Discovery Sport bistveno ne razlikuje od predhodnega modela, vendar ohranja značilno prepoznavno obliko. Izvedenka Sport S ima sedaj pragova odeta v karoserijsko barvo, kontrastno črno masko s heksagonalnimi motivi, sive zaščite podvozja in črn napis Discovery na pokrovu motorja. Pri modelih Dynamic so v črnino obarvane okrasne obrobe in streha, platišča pa segajo do premera 21 palcev.

Poenostavljena motorna paleta ponuja blago-hibridno in priključno-hibridno elektrifikacijo. Največ upa polagajo na prikljčno-hibridni sklop P300e, katerega sestavljajo 1,5-litrski turbobencinski trivaljnik, elektromotor in litij-ionska baterija s kapaciteto 14,9 kWh. Z novo kemijo baterije so odklenili do 61 kilometrov dosega v električnem načinu delovanja preko hitrega priklopa pa je mogoče baterijo do 80 odstotkov oskrbeti v 30 minutah. Ponudbo zaokrožujeta bencinska modela P250 in P200 ter dizelska D200 in D165. Vsi so opremljeni z 48-voltnim blago-hibridnim sistemom za zmanjšanje izpustov in porabe.

Žiga Kolman
foto: Land Rover

 

Povezani članki

En komentar

  1. V osnovi povsem spodoben voz, ampak v preteklosti sem imel Evoqa, ki je bil res polomija! Stalno na servisu in nihce ni znal popravit nicesar! Tako da se sam do nadaljnega izogibam anglezem!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button