AvtomobilizemNovice

Več tehnologije in zmogljivosti za Toyoto Yaris Cross

Privzdignjeni Yaris ostaja vodilna izbira v svojem segmentu.

Toyotin kompaktni križanec postaja s prenovo še privlačnejši in z novitetami utrjuje svoj naziv urbanega avtomobila leta. Posodobitve so osredotočene na ključne vidike kupcev in ohranjajo njegovo pozicijo na evropskem trgu SUB-jev B segmenta.

Yaris Cross ob prenovi uvaja pogonski sklop Hybrid 130, ki izboljša zmogljivost s 14-odstotnim povečanjem skupne sistemske moči na 130 KM in 185 Nm navora. Posledica tega so hitrejši pospeški in zmanjšani izpusti ogljikovega dioksida zaradi česar je prepričljiva izbira na hibridnem trgu. Novi pogonski sklop dopolnjuje obstoječi popolnoma hibridni sistem z 1,5-litrskim bencinskim motorjem s 116 KM in 141 Nm navora, kar kupcem zagotavlja večjo izbiro. Poleg izboljšav zmogljivosti daje pomlajeni Yaris Cross prednost tišji vožnji s pridušenim hrupom motorja, vetra in cestišča. Debelejša stekla, dinamični blažilniki in resonatorji prispevajo k zmanjšanju neželenega zvoka in vibracij.

V notranjosti izboljšanega Yarisa Cross bodo lastniki navdušeni nad okrepljeno digitalno izkušnjo, za kar skrbita nastavljiv 12,3-palčni zaslon namesto merilnikov in nadgrajen 10,5-palčni informacijski sistem. Zaslona večjih dimenzij ponujata boljšo vidljivost, kakovostnejšo sliko in širši spekter prilagajanja po željah uporabnika. Toyotin multimedijski vmesnik Smart Connect sedaj vključuje navigacijo v oblaku  in izboljšano prepoznavanje glasovnih ukazov, za poenostavljeno uporabo med vožnjo. Napredek se je odvil tudi na področju pametnega digitalnega ključa, ki uporabnikom omogoča dostop do vozila in upravljanje s pametnimi telefoni, namreč takšna funkcija je usklajena s sodobnim digitalnim življenjskim slogom ter povečuje udobje in varnost.

Varnost ostaja pomembna naloga Yarisa Cross, saj je opremljen s celovitim paketom Toyota T-Mate, ki vključuje najnovejše sisteme Safety Sense. Na krovu sta nova kamera in radarski sistem, ki razširjata možnosti zaznavanja potencialnih tveganj, vključno s čelnimi trki, pešci, kolesarji in motornimi kolesi. Posodobitve prek zraka zagotavljajo, da je mogoče varnostne funkcije in multimedijske funkcije brez težav nadgraditi, brez potrebnega obiska servisnega centra. Pomemben dodatek je sistem Proactive Driving Assist (PDA), katere cilj je preprečiti pogoste nevarnosti nesreč pri nizkih hitrostih. Pomoč pri upočasnjevanju zagotavlja nemoteno zaviranje, ko se približujete počasnejšim vozilom ali vstopate v ovinke, medtem ko pomoč pri krmiljenju prilagaja krmilno silo za gladko speljane zavoje. S temi varnostnimi izboljšavami je Yaris Cross varnejša in naprednejša izbira v B segmentu SUV-jev.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button