AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Več moči in dinamike za Cupro Born

Born VZ bo izpolnil potrebe zahtevnejših kupcev.

Cupra navdušuje s premiero nove poskočnejše različice električnega modela Born, s katero bodo pritegnili zahtevnejšo publiko. Born VZ se pohvali z večjo zmogljivostjo pogona, natančnejšim krmiljenjem, boljšim vzmetenjem in zavornim sistemom, kar ga postavlja v vrh segmenta.

Oznaka VZ poskrbi za krepitev pogonskega sklopa s 40 odstotki več moči in 75-odstotnim povečanjem navora. Ti številki zdaj znašata 240 kW (326 KM) in 545 Nm navora, kar omogoča pospešek do stotice v 5,7 sekunde, najvišja hitrost je zrasla na 200 km/h. Za lažji nadzor zajetnejše konjenice skrbijo izboljšave podvozja, kot so nastavljivo športno vzmetenje DCC, odzivnejše krmiljenje in zavore z močnejšim vgrizom.

Učinkovitost še naprej ostaja pomembna točka, saj lahko Born ZV z enim polnjenjem baterije s kapaciteto 79 kWh prevozi do 570 km, baterijo pa lahko potem oskrbimo s pomočjo hitrega polnjenja s 170 kW moči. Zunanjo podobo so skladno okrepili z novimi karoserijskimi barvami in 20-palčnimi litimi platišči, notranjost pa je opremljena z ekskluzivnimi školjkastimi sedeži iz trajnostnih materialov in inovativno tehnologijo Smart Light za izboljšano komunikacijo.

Tehnološki napredek prinaša uporabo obvolanskih ročic za prilagodljivo rekuperacijo energije, večji 12,9-palčni informacijski zaslon na dotik in opcijski 425-varni avdio sistem Sennheiser. Varnostnih funkcij je veliko, vključno s sistemom Travel Assist 2.6, sistemom za pomoč pri parkiranju na daljavo in sistemom Side Assist. Dinamična Cupra Born VZ bo na trg prišla v tretjem četrtletju letošnjega leta, cene in specifikacije pa bodo objavljene poleti.

Žiga Kolman
foto: Cupra

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button