AvtomobilizemNovice

Več avtonomije za Opel Corso-e in Mokko-e

Doseg Corsa-e in Mokka-e v ciklu WLTP se je povečal na 359 oziroma 338 km.

Podaljšanje dosega je bilo na primer doseženo z optimizacijo sistemov za ogrevanje, prezračevanje in klimatizacijo (HVAC) ter pogonskih sistemov Opel Corsa-e in Opel Mokka-e. Učinkovitost toplotne črpalke, ki ogreva in hladi notranjost in je serijska oprema obeh modelov, je zdaj še večja kot prej. Toplotne črpalke so učinkovitejše od običajnih sistemov HVAC, saj zahtevajo manj energije iz baterije, kar je v korist dosega vožnje. Kupci bodo opazili izboljšave predvsem pri vožnji v zimskih mesecih.

Razpon, določen po metodologiji preskusnega postopka WLTP (R (EC) št. 715/2007, R (EU) št. 2017/1151). Dejanski doseg se lahko spreminja v vsakodnevnih razmerah in je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti od osebnega načina vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature, uporabe ogrevanja in klimatske naprave ter prednastavljanje klimatizacije potniškega prostora.

Dodaten prispevek k povečanju ponudbe prispevata novi reduktor v prenosu moči in vgradnja 40,6-cm oziroma 16-palčnih (Corsa-e) in 43,2-cm oziroma 17-palčnih (Mokka-e) pnevmatik z oceno A+.

Boštjan Praprotnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button