AvtomobilizemNovice

Val svežine in močnejši pogon za Genesisa GV80

Znamka premijskih avtomobilov Genesis je s predstavitvijo dveh novih modelov, kupeja GV80 in prenovljenega SUV GV80, na ekskluzivnem dogodku v Koreji poskrbela pritegnila veliko pogledov. Model GV80 je kot prvi SUV znamke iz leta 2020 dosegel izjemne prodajne številke, prodali so že več kot 170 tisoč primerkov. S ključno prenovo in vzporedno premiero kupejevske različice želijo pri Genesisu izboljšati vozno izkušnjo ter povečati popularnost.

Prenovljeni GV80 se ponaša s prefinjenimi zunanjimi podrobnostmi, vključno z dvodelno rešetko in dvodelnimi LED žarometi. Robustno, a hkrati športno podobo SUV-ja poudarjajo večje zračne odprtine in preoblikovan spodnji del sprednjega odbijača. Na straneh se razteza nova kromirana obloga, medtem ko zadnji del vozila ohranja značilne oblikovne elemente, kot sta kromirana obroba v obliki črke V in par ozkih izpušnih cevi.

V notranjosti se GV80 ponaša s prefinjenim ambientom s 27-palčnim OLED zaslonom, sistemom HVAC na dotik in preoblikovanim sistemom Shift By Wire (prestavljanje preko žice) z videzom kristala. Kabino dodatno privzdignejo kakovostni materiali, kot so usnjeno oblazinjenje in okrasne površine iz aluminija ali naravnega lesa. Vključene so tudi priročne funkcije, kot so brezžično polnjenje pametnega telefona, povečani nosilci pijače in fizični gumb za nastavitev glasnosti.

Največja novost je GV80 Coupe, ki povzema praktičnost svojega brata in dodaja kanček športnega pridiha z elegantno strešno silhueto, zaključkom z deljenim strešnim krilcem ter ekskluzivno oblikovanimi 20- ali 22-palčnimi platišči. Notranjost so po športnem navdihu obogatili z edinstvenimi karbonskimi vzorci, športnimi sedeži in kovinskimi stopalkami.

V nosu obeh modelov GV80 tiči nov zmogljivejši 3,5-litrski turbinsko podprt šestvaljni motor, ki sodeluje z 48-voltnim električnim sistemom in ustvari 415 KM ter 530 Nm navora. Standardno bo na voljo tudi 2,5-litrski štirivaljnik s 304 KM in 422 Nm navora. Za večjo dinamičnost skrbita prilagodljivo elektronsko nadzorovano vzmetenje in sistem bočne stabilizacije. Posodobitve so bile deležni tudi varnostni sistemi in pripomočki, saj oba modela ponujata digitalni ključ, sistem za preverjanje pristnosti prstnih odtisov, ogrevane naslone za roke in še več. Napredni asistenčni sistem ADAS vključuje funkcije, kot sta pomoč pri ohranjanju voznega pasu  in pomoč pri izogibanju naleta.

Žiga Kolman
foto: Genesis

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button