AvtomobilizemNovice

V prihodu: Povsem nova sportback limuzina MG7

Privlačna limuzina MG7 pripravljena na premierno razkritje.

MG preko socialnih omrežij draži s fotografijami nove prostorne, premijske sportback limuzine MG7, ki bo v celoti razkrita 17. avgusta. Gre za povsem nov model z motorji na notranje izgorevanje, uvrščen med modela MG5 in MG6, s katerim verjetno ne bodo nastopili na evropskih tleh, oziroma izven kitajske.

Novinec nadaljuje oblikovalski slog predstavljen z novo električno kombilimuzino MG4, podkrepljen z nekaj več športnosti v obliki zašiljenega nosu, elegantne bočne linije in zaključek zadka pa dajejo premijski vtis. Tam bomo našli še svetlobni element raztegnjen čez celotno širino, aktivno krilce in kar štiri izpušne cevi. Glede na privlačno oblikovanje ni nobeno presenečenje, da bo MG7 kot prvi promoviral novo ime Black Label Series, namenjeno označevanju višje situiranih modelov.

Na področju dimenzij je MG7 rahlo večji od Audija A5 Sportback, po katerem se tudi zgleduje, saj mora izpolnjevati kitajske želje po prostornosti za zadnje potnike. Plavajoče linije pod seboj skrivajo udobno notranjost za štiri potnike in uporaben prtljažnik, ki ohranja limuzinsko odpiranje vrat. Kako so se lotili oblikovanja kabine še ne razkrivajo, a brez dvoma bo glede na trende v ospredji digitalizacija z najmanj dvema zaslonoma.

Kljub aerodinamičnim linijam primernim za električni pogon, novega MG7 poganjajo bencinski motorji. Pod pokrovom izvedenke 405 VTGI Trophy bo brnela 2-litrska enota s 258 KM in 405 Nm navora, v sodelovanju z devetstopenjskim ZF samodejnim menjalnikom. Vstopnico bo predstavljal 300 VTGI z 1,5-litrskim motorjem, ki proizvede 185 KM in 300 Nm navora, kombiniran s sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. Na vrh ponudbe bodo v prihodnje dodali visoko zmogljivega priključnega hibrida.

Evropska premiera je zaradi vse večje preference SUV-jev in križancev pod vprašajem, zato bo bil prihod na staro celino veliko presenečenje. Če bi se pri MG-ju odločili za takšno potezo, bi glede na njihovo prodajno shemo, novi MG7 predstavljaj zanimivo in dostopnejšo alternativo Audiju A5 Sportback ter podobnim.

Žiga Kolman
foto: MG

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button