AvtomobilizemNovice

V Peugeotovem novem Le Mans dirkalniku kar trije iz Formule 1

Za volan 1.000 »konjskega« hiperšportnika bo sedel tudi Kevin Magnussen.

Peugeot je predstavil skupino dirkačev za svoj novi Le Mans hiperšportni program, njihova izbira je zelo impresivna. Trije med njimi so se preizkusili v Formuli 1, veliko je zmagovalcev, izkušenih na 24 ur Le Mansa, v vztrajnostnem prvenstvu WEC in v Formuli E.

Ti vozniki so Loic Duval (zmagovalec Le Mansa z Audijem leta 2013), Paul di Resta (59 dirk v F1 in zmaga v Le Mansu v razredu LMP2), Mikkel Jensen, mladenič z naslovom prvaka v LMP3, Kevin Magnussen (118 dirk v F1), Gustavo Menezes (LMP2 prvak) in Jean-Eric Vergne (58 dirk v F1 in dva naslova prvaka v Formuli E). Nalogo rezervnega voznika je prejel Britanec James Rossiter.

Njihova razporeditev med dvema avtomobiloma je še neznanka, sicer je 2021 za Peugeoja razvojno leto, zelo verjetno se bodo dirkači med testiranjem, glede na sodelovanje, v dve skupini razdelili samostojno. Večina se med seboj že pozna in vsi, z izjemo Magnussna, imajo izkušnje iz najbolj znamenite vztrajnostne preizkušnje.

»Prva udeležba ne Le Mansu bo zame zagotovo strma učna krivulja, vendar se tega veselim,« je dejal Magnussen. Dodal je še: »Iz moštva bo mogoče črpati veliko izkušenj in navdušen sem, da te voznike malo bolje spoznam. Z nekaterimi sem že dirkal, nekatere sem že spoznal, nekaterih nisem. Prepričan pa sem, da se bo od teh fantov mogoče veliko naučiti.« Po rahlo spodleteli karieri v Formuli 1 je optimističen in pripravljen osvojiti kakšno novo lovoriko.

Izbiro ekipe je podrobno spremljal tehnični direktor oddelka za WEC pri Peugeot Sport, pomembni niso bili le rezultati dirkačev, vendar tudi njihova zanesljivost, izkušnje in zmožnost sodelovanja v moštvu. Veliko vlogo bo igralo njihovo poznavanje vožnje sodobnih dirkalnikov s hibridnim sistemom. Kaj menite, je Peugeot sestavil zmagovalno ekipo?

Žiga Kolman
foto: Peugeot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button