AvtomobilizemNovice

V občini Kočevje jeseni pilotni projekt TOYOTA GO prevozov na zahtevo

V občini Kočevje bodo jeseni začeli z izvajanjem pilotnega projekta prevozov na zahtevo. S tem želijo zagotoviti večjo mobilnost in možnost trajnostnega načina potovanja po občini, številna odmaknjena naselja in vasi pa bolje povezati z mestom. Partnerja projekta sta Toyota Adria in Zavod Sopotniki, ki zagotavljata vozila in platformo za učinkovito izvajanje storitve, poimenovane Toyota GO.

Pismo o nameri so v Kočevju podpisali župan občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič, predsednik Toyota Adria Kensuke Tsuchiya in direktor Zavoda Sopotniki Marko Zevnik. S tem so se zavezali k izvedbi vsaj 6 mesečnega testnega obdobja, ki bo pokazalo zanimivost tovrstne storitve za manjša mesta in podeželje, kot tudi prineslo dodatne izkušnje za optimizacijo storitve. Toyota Adira bo v okviru pilotnega projekta Toyota GO zagotovila aplikacijo in ustrezna vozila za izvajanje prevozov, Zavod Sopotniki razvoj in podporo aplikaciji, Občina Kočevje pa izvajalca, torej usposobljene voznike, in že obstoječi klicni center Sopotnikov v Kočevju.

Začetek izvajanja pilotnega projekta je načrtovan 30. avgusta letos. Uporabniki bodo preko aplikacije lahko enostavno podali povpraševanje za prevoz, za pomoč pa bo na voljo obstoječi klicni center Sopotnikov Kočevje. Prevozi na zahtevo bodo plačljivi, vendar po dostopnih cenah, ki bodo omogočale mobilnost vsem prebivalcem. Plačilo bo možno na več načinov, s kreditno kartico, naloženim dobroimetjem in na določenih relacijah tudi z žetoni. Glede na rezultate izvedene ankete med občankami in občani, se namreč kaže največji interes za prevoze do vlaka ali avtobusa, na delo in domov, na družabne dogodke in razne popoldanske aktivnosti, kjer je bilo velik interes zaznati predvsem za omogočanje prevozov mladostnikov na treninge ipd. Pilotni projekt bo čez poletje še v zaključni fazi razvoja, zato bodo podrobnosti znane in predstavljene pred samim zagonom storitve. Storitev prevozov za starostnike nad 65 let v občini Kočevje še vedno ostaja brezplačna, prav tako bo naročanje še vedno potekalo preko klicnega centra.

Rudi Leskovec
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button