AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

V Goodwoodu se bo predstavil revolucionarni električni športnik AIM EV Sport 01

V igro električnih športnih avtomobilov se podaja tudi podjetje AIM.

Na letošnjem festivalu hitrosti v Goodwoodu se pripravite bo avtomobilski svet osupnila nova električna kreacija na štirih kolesih. Poleg privlačnega MG Cybersterja in revolucionarnega Caterhama Project V bo svoj dinamični prvenec doživel tudi AIM EV Sport 01. Konceptni električni športnik iz dežele vzhajajočega sonca raziskuje nove meje hitrosti, kompaktnosti, lahke zasnove in pogona na zadnji kolesni par.

Družba AIM Company Limited, znana po svoji zgodovinski prisotnosti na dirki Le Mans, se je podala v izdelavo modernih električnih avtomobilov. Z razvojem lastnega najsodobnejšega motornega pogonskega sistema so pripravljeni na revolucijo serijskih športnih avtomobilov. Čudovito oblikovanega AIM EV Sport 01 poganja par elektromotorjev s skupno močjo 360 kW (490 KM), ki energijo črpata iz baterije s kapaciteto 81 kWh. Vse te zmogljivosti so brez težav spravljene v elegantno šasijo, ki tehta le 1.500 kilogramov.

AIM EV Sport 01 se estetsko poklanja brezčasnim klasikom prejšnjega stoletja. Njegova silhueta je osvobojena konvencionalnih okovov, saj opušča okorno prisotnost tradicionalnega motorja z notranjim izgorevanjem. Shiro Nakamura, vizionarski oblikovalec te avtomobilske mojstrovine, ki je dve desetletji ustvarjal pri Nissanu, v svojem oblikovalskem jeziku združuje prefinjenost in dinamičnost ter pojasnjuje svoj ustvarjalni proces: »Oblikovanje športnih avtomobilov je zapleteno delo, pri katerem zmogljivost in slog delujeta v popolni harmoniji. Navdih sem črpal iz kultnih športnih avtomobilov preteklih obdobij, skupaj s prednostmi pogona na zadnji kolesi pa sem skušal s čistim in minimalističnim dizajnom zajeti bistvo dinamične elegance.« S tem razlogom se je AIM odločil svojo stvaritev predstaviti na prestižnem festivalu hitrosti v Goodwoodu.

Žiga Kolman
foto: AIM Company Limited

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button