AvtomobilizemNovice

Unikatno Bentley Bentaygo je navdahnilo vesolje

Bentleyjev oddelek Mulliner je ustvaril edinstveno Bentaygo, ki stremi po neskončnosti vesolja.

Bentleyjevi hišni diviziji za ustvarjanje unikatnih kreacij, Mulliner, so zadali nalogo za izdelavo edinstvene Bentayge Speed, katero je navdahnilo prostrano vesolje. Naročilo so oddali pri ameriškem trgovcu iz Kolorada, veliko elementov pa so povzeli po Cape Canaveral in Kennedyjevem vesoljskem centru, ki se nahajata precej blizu prodajalne.

Vesoljsko tematiko začenja zunanjost, odeta v kovinsko divo barvo Cypress, v kombinaciji s črnimi Blackline dodatki namesto kromiranih in ognjeno oranžnimi poudarki na robovih odbijačev ter pragov, kar naj bo ponazarjalo sončno eksplozijo. Povezanost z vesoljem najbolje ponazarjajo osvetljeni notranji pragovi, ki prikazujejo kroženje planetov po osončju.

Armaturno ploščo vesoljske Bentayge krasi površina iz galaktične kamnine, z oranžnimi obrobami, podoben vzorec se nadaljuje na notranjih delih vrat. Oranžna barva je uporabljena tudi za sedežne obrobe, sredino volana, prestavno ročico in vezenje logotipa na naslonih sedežev. Preostanek notranjosti je odet v kombinacijo usnja Beluga in Porpoise, kar imitira črnino neba v kontrastu svetlejših elementov.

Pod površjem unikatne Bentayge ostaja enaka 6-litrska W12 zver, podprta z dvema turbinama, ki zmore nuditi 635 KM in 900 Nm navora, dovolj za doseg stotice v 3,9 sekundah ter najvišje hitrosti 306 km/h, kar luksuznega SUV-ja postavlja na prvo mesto med hitrimi športnimi terenci. Še vedno pa je ta številka precej daleč od 28 tisoč kilometrov na uro, kolikor zmore raketoplan.

Žiga Kolman
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button