AvtomobilizemNovice

Unikatni Renault 5 za odprto prvenstvo Francije

Renault in Roland-Garros utrjujeta partnerstvo.

Odprto teniško prvenstvo Francije je lansko leto pridobilo novega partnerja Renault, ki se bo velikega tekmovanja udeležil tudi letos in s seboj pripeljal nekaj novosti, med najbolj pričakovanimi bo naslednik legendarnega Renault 5. Med drugim bodo veliki logotipi znamke Renault krasili vseh pet glavnih igrišč, kar dodatno utrjuje skupne ambicije dveh nosilcev francoske zastave.

Glavna atrakcija med avtomobili bo najverjetneje prihajajoči električni Renault 5, s katerim so navdušili že leta 2021, ko so predstavili živo rumeno obarvan prototip. Sedaj so ga v čast velikemu športnemu dogodku odeli v novo kovinsko satenasto belo barvo in mu namenili številne oblikovne podrobnosti v poklon stadionu Roland-Garros. Na stranskih mrežah lahko opazimo simbolični križ svetega Andreja, ikonično številko 5 pa je nadomestil osvetljen logotip Roland-Garros. Za pridih elegance so obrobe oken okrašene s kromiranim satenom in platišča z anodizirano modro barvo. Z edinstveno različico novega prototipa Renault 5 napovedujejo prihod serijskega modela, načrtovanega za prihodnje leto.

Renault bo kot uradni avtomobilski partner na turnirju Roland-Garros zagotovil tudi floto 185 vozil, od tega jih bo kar 90 električnih Meganov E-Tech, 30 hibridov Austral E-Tech in 20 hibridnih Espace E-Tech. Kot zanimivost ob 30. obletnici modela Twingo, bodo na dogodek pripeljali tri posebej opremljene električne različice, razvite v sodelovanju s podjetjem R-FIT. Twingo Gangsta Crew se spogleduje s kulturo zahodne obale, hip-hopu in trendu lowriderjev iz devetdesetih let. Izvedenka Top Model se vrača v čas modnih revij iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, Twingo Y2k pa je navdih našel v kulturi »boy bandov« iz začetka dva tisočih.

Žiga Kolman
foto: Renault

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button