AvtomobilizemNovice

Unikatna serija Toyote 4Runner za srečne Američane

Ime 4Runner že štiri desetletja krasi zmogljivega terenca, sedaj odetega v retro poslikavo.

Skoraj vse reči so bolj privlačne z okrasnimi črtami, od športnih avtomobilov, nogometnih dresov, pokošenih travnikov… Kot se je izkazalo, tudi legendarna Toyota 4Runner deluje precej bolj zanimivo s klasično poslikavo z okrasnimi črtami.

Žal znameniti japonski terenec že desetletja ni več na voljo kupcem na stari celini, a za volanom takšnih Toyot še vedno uživajo v severni Ameriki. Letos 4Runner praznuje 40. let obstoja, kar so se odločili obeležiti s posebno serijo 40th Anniversary Special Edition, ki se hkrati poklanja sorodnem modelu Land Crusier, z enakim jubilejem v prihodnjem letu.

Posebna serija 4Runnerja, kot jo vidimo na fotografijah, bo omejena na 4.040 primerkov, zasnovanih na vstopnem paketu SR5. Kupci bodo lahko izbirali med tremi različnimi karoserijskimi barvami –bela, črna in rdeča – vsi pa bodo dodatno okrašeni z retro navdahnjeno poslikavo, spodaj pa bo za pogon skrbel standarden štirikolesni pogon.

Za nameček posebni 4Runnerji prejmejo še bronasta 17-palčna platišča, unikatno mrežo sprednje maske in številne obeležilne značke. Pod motornim pokrovom ostaja preizkušen 4-litrski bencinski V6 z 270 KM, v povezavi s petstopenjskim samodejnim menjalnikom. Glede na zastarelost pogona, bi lahko skoraj rekli, da le-ta praznuje 40. obletnico.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button