AvtomobilizemNovice

Unikatna serija C8 Z06 obeležuje 70 let Corvette

Chevrolet se s posebno serijo Corvette poklanja jubilejni obletnici obstoja tega legendarnega športnega modela.

V prihodnjem letu bo znamenita ameriška športna klasika, Corvette, beležila 70 let obstoja, kar bodo pri Chevroletu praznovali s posebno omejeno serijo, in to že z letošnjim letom – precej neobičajno. Kakorkoli, njihova odločitev bo ljubitelje Corvette razvajala z unikatno serijo Z06 70th Anniversary Edition v novi preobleki in z ujemajočim kompletom prtljage.

Za zaenkrat še nerazkrito vsoto denarja, bodo srečni kupci posebne Corvette prejeli privlačno oblikovanega športnika, z vsemi pripadajočimi »70th Anniversary Edition« emblemi zunaj in v notranjosti, redeče obarvane zavorne čeljusti ter novo zaščito zadnjega odbijača. V kabini najdemo dvotonsko obarvana sedeža v specifikaciji GT2 ali Competition s kontrastnimi rdečimi šivi, zraven spada tudi prej omenjen ujemajoč komplet prtljage. Pri karoserijskih barvah bo ponujena izbira med belo, črno in karbonsko kovinsko.

Odprtje zadnjega pokrova motorja razkriva še zadnjo estetsko posebnost, v obliki rdeče obarvane zaščite motorja. Sicer 5,5-litrski atmosferski V8 ohranja identičnih 680 konjskih moči kot standarden Z06, z dosegom 8.600 vrtljajev na minuto pa poskrbi za fantastično simfonijo na ravni italijanskih vrancev.

Čisto prvi primerek omejene serije 70th Anniversary Edition bo prodan na dražbi, izkupiček od prodaje bo v celoti namenjen dobrodelni organizaciji. Kot zanimivost, bodo ostali standardni modeli Corvette z modelnim letom 2022, v notranjosti prejeli spominsko plaketo v čast 70. obletnici modela.

Žiga Kolman
foto: Chevrolet

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button