AvtomobilizemNovice

Umetelen Alpine A110 S

Alpine namerava izdelati štiri unikatne A110 S, trije bodo namenjeni privatnim kupcem.

Sodelovanje avtomobilskega podjetja Alpine in argentinskega umetnika Felipeja Pantone bo obrodilo omejeno serijo umetniških modelov A110 S. Skupno bodo ustvarjeni le štirje primerki, od tega bo mogoče kupiti le tri. Ker gre za resnično poseben dogodek, bo temu primerna tudi cena avtomobila, namreč za vsakega bo potrebno odšteti vrtoglavih 125 tisočakov. Za primerjavo; standardni Alpine A110 S stane 68.450 evrov.

Vsak izmed posebnih A110 S bo odet v unikatno ročno izdelano poslikavo v kombinaciji rdeče, bele in modre, ki se razteza čez celotno vozilo. Po besedah Alpine naj bi oblikovanje poslikave podajalo občutek hitrosti, tudi ob mirovanju avtomobila. Ker gre za ročno delo, se bodo vsi štirje A110 S nekoliko razlikovali, ustvarjalec Pantone bo vsakega obeležil s posebnimi grafikami, s tem bo vsak model edinstven. Proces poslikave bo trajal več tednov.

Umetniški avtomobili so zasnovani na modelu A110 S, najbolj strupeni izpeljanki Alpininega športnika, ki ga poganja turbinsko podprt 1,8-litrski štirivaljni bencinar z 292 KM in 320 Nm navora. Zaradi nizke mase se francoski športnik do stotice požene v 4,4 sekundah in doseže maksimalno hitrost 260 km/h. Razen zanimive poslikave sicer ni nobenih drugih sprememb, tako tehničnih, kot pri dizajnu notranjosti.

Pantone je svojo vizijo projekta pospremil z besedami: »Moja ideja v zvezi z delom na A110 je vzbuditi občutek ultradinamičnosti. Vizualna hitrost je nekaj, kar preiskujem že leta in čutim, da se odlično ujame s tem avtomobilom, saj poudarja njegovo briljantno oblivanje s hitrim, tehnološkim pridihom.«

Žiga Kolman
foto: Alpine

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button