AvtomobilizemNovice

Ultimativni Golf R za skoraj 80 tisočakov

Ljubitelji Golfa bodo lahko v svojo zbirko dodali najmočnejši model R do danes.

Prispel je novi ultimativni Golf R, s katerim so pri Volkswagnu dražili pred nekaj tedni. Omejena serija 333 združuje najboljše lastnosti Golfa R Performance, dodaja kanček dodatne zmogljivosti, glasnejši Akrapovičev izpušni sistem in zelo rumeno karoserijsko barvo. Najmočnejši Golf R do sedaj bo oktobra razveselil samo 333 navdušenih kupcev.

Osma generacija najbolj strupenega Golfa je prejela novo omejeno izdajo, ki bo nadaljevala zgodbo modela R 20 Years, predstavljenega ob 20. obletnici najmočnejše črke pri Volkswagnu. Kralja med Golfi poganja preizkušeni 2-litrski štirivaljni turbobencinski motor z 245 kW (333 KM) in 420 Nm navora, ki v sodelovanju z bliskovitim sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom in oprijemom štirikolesnega pogona zagotavlja pospešek do stotice v 4,6 sekunde, najvišja hitrost pa je povečana na 270 km/h. Za lažje krotenje dodatne konjenice in seveda boljšo dinamično izkušnjo so Golfa R 333 Limited Edition opremili z vektoringom navora R-Performance, ki omogoča popolno nastavitev za driftanje ali maksimalen napad na dirkališču Nürburgring. V iskanju najboljše zvočne spremljave se je Volkswagen obrnil k slovenskim mojstrom pri Akrapoviču, kjer so izdelali izpušni sistem s titanskimi dušilniki.

Zunanjost maloserijskega R 333 so odeli v fantastično Lime rumeno kovinsko karoserijsko barvo, ki je sicer del opcijske ponudbe pri standardnih in GTI modelih, dodatno pa ga krasijo Performance paket, vendar tokrat z večjim zadnjim krilcem, unikatne »333« grafike na straneh, črna 19-palčna lahka platišča Estoril obuta v oprijemljive semi-slick pnevmatike ter klasične modro obarvane zavorne čeljusti. Poseben pristop se odraža tudi v notranjosti in pri osnovni opremi, saj se tovrstni ultimativni Golf R ponaša s športnimi sedeži v Nappa usnju, kontrastnimi modrimi šivi, obeležilno plaketo na armaturni plošči, matričnimi LED žarometi, vsemi asistenčnimi sistemi in Harman Kardon ozvočenjem. Zbirateljski Golf R 333 Limited Edition res ni za vsakogar, saj bodo morali nadobudni kupci zanj odšteti vsaj 76.410 evrov.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button