AvtomobilizemNovice

Ultimativni Ford Mustang Roush s 775 konji

Najnovejša izpeljanka Roush predelave Mustanga z rekordno močjo in razkošno notranjostjo.

Če vas mika izredno zmogljiv Mustang, potem ima Ford pravi odgovor v obliki Shelby GT500. Obstaja sicer še alternativna izbira, le predelovalca Roush je potrebno poklicati. Namreč podjetje iz Michigana, ki se že 25 let ukvarja z modifikacijami Mustangov, za leto 2021 predstavlja najmočnejšo obliko ameriške ikone.

Paket nadgradnje Stage 3 prinaša stopnjo zmogljivost na ravni Shelbyja GT500. 5-litrski V8 sedaj diha s podporo kompresorja, za končen rezultat 750 KM in 908 Nm navora. A pozor, to še ni vse, komur takšna moč ni dovolj, lahko izbere dodaten paket izboljšav za skupnih 775 KM. Te številke so dosegli z obilico dodatnega hlajenja, več zračnimi odprtinami, šobami za direkten vbrizg goriva in novim izpušnim sistemom. Okrepljen poni se do stotice požene v 3,6 sekundah, s sprintom na četrt milje opravi v dobrih 11 sekundah.

Za lažje krotenje jeznega osemvaljnika, je Roush na novo umeril Fordovo MagnaRide vzmetenje in ga obul v oprijemljive Continental ExtremeContact Sport pnevmatike. V zavoj se lahko zapodi z maksimalnih 1,07 g bočnega pospeška. Poleg tehnoloških nadgradenj, Roush ponuja široko barvno paleto oblazinjenja notranjosti in okrasnih elementov, vključno s privlačnim Amaretto perforiranim usnjem v prikazanjem modelu. Na dolgem seznamu dodatne opreme najdemo še osvetljene pragove, aluminijaste obvolanske prestavne ročice, posebne merilnike in predpražnike.

Vse zgoraj navedeno bo vašo denarnico olajšalo za najmanj 24.995 dolarjev (20.608 evrov), seveda brez donatorskega avtomobila. Ob obkljukanju vsakega dodatka, lahko cena paketa krepko preseže 30 tisočakov.

Žiga Kolman
foto: Roush Performance

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button