AvtomobilizemNovice

Ultimativni dvojec: Audi RS6 in RS7 performance

Več moči, več hitrosti in več dinamike.

Izza ovinka sta pridirjala najzmogljivejša in najmočnejša Audija RS6 ter RS7 do sedaj, ki bosta z ekspresivnim videzom pritegnila marsikateri pogled. Dinamični dvojec nosi že uveljavljeno oznako perfromance, ki poleg dodatne konjenice pod motornim pokrovom prinaša ekskluzivne dodatke, ostrejši videz in več dinamičnih užitkov za volanom.

Pri Audiju perfromance na prvem mestu pomeni več moči. Grmeči 4-litrski prisilno polnjen V8 motor je prejel večji par tubopolnilnikov s tlakom povišanim iz 2,4 na 2,6 bara, kar prinaša povečanje moči za 30 KM in 50 Nm navora v primerjavi s standardnima različicama. Skupno tako RS6 Avant in RS7 Sportback premoreta 463 kW (630 KM) ter 850 Nm. Kupci bodo to najbolj občutili pri pospešku, ki je sedaj do stotice odmerjen pri 3,4 sekundah, kar je 0,2 sekunde hitreje kot prej, medtem ko je najvišja hitrost v primeru izbire paketa RS dynamic plus zrasla na 305 km/h.

Tak paket dobrin med drugim prinaša še karbon-keramične zavore s 440 mm diski spredaj in 370 mm zadaj, quattro športni diferencial na zadnji osi ter štirikolesno krmiljenje. Oba modela serijsko sedita na 21-palčnih lahkih aluminijastih platiščih, z doplačilom so na voljo unikatna 22-palčna s petkrakim oblikovanjem ter 20 kilogramov nižjo maso v kompletu. Manj je včasih več, še posebej na področju zvoka, zato so s paketom performance zmanjšali izolacijo med motorjem, notranjostjo in zadnjim delom, da v kabino prihaja več pristne melodije osemvaljnika. Bodoče lastnike bo navdušila zvočna nova raven zvoka izpod osem kilogramov lažjega titanskega izpuha.

Kot pričakovano se RS6 Avant in RS7 Sportback performace ponašata še s prikladnimi kozmetičnimi olepšavami, saj so med zbirko karoserijskih barv dodali kovinsko ali matirano Ascari modro in Dew srebrno. Od povprečja bosta izstopala po mat sivih zunanjih ogledalih, elementih sprednjega odbijača, strešnih nosilcev, obrob oken in zadnjega difuzorja. V notranjosti so prvič RS design paket povečali z izbiro kontrastnega modrega prešitja, prej je bilo le rdeče. Sicer je večina površin odetih v kakovostno usnje, novost je alkantari podobna tkanina Dinamica v 45 odstotkih izdelana iz recikliranih poliestrskih vlaken. Dinamični dvojec bo mogoče naročiti od 8. decembra dalje, cena bo brez dodatkov znašala 135.000 evrov.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button