AvtomobilizemNovice

Trojica čudovitih Aston Martinov DB5 za 4 milijone evrov

Popestrite svojo zbirko s skupino Aston Martinov DB5 v treh različnih okusih.

Aston Martin DB5 ima v srcih avtomobilskih navdušencev zaradi svoje legendarne brezčasne oblike in zanimive zgodovine prav posebno mesto. K temu pripomore tudi precej omejeno število izdelanih primerkov, še posebej zmogljivejše izpeljanke DB5 Vantage in nenazadnje povezava s filmi o James Bondu. Med julijem 1963 in septembrom 1965 so izdelali malenkost preko 1.000 primerkov, od tega jih je manj kot 70 v specifikaciji Vantage. Sedaj se je pojavila redka možnost nakupa kar treh oblik v enem paketu – kupeja, kabrioleta in edinstvenega Shooting Brake.

Kot pričakovano se bomo najprej dotaknili »karavanskega« Shooting Brake, ki je najredkejši med vsemi, saj so sprva po željah takratnega vodje Davida Browna izdelali samo enega. Unikaten karavan je nastal kot rešitev pomanjkanja prostora za prevoz psov in polo opreme. Nekaj strank je takrat opazilo mističnega DB5 Shooting Brake in si zaželelo svojega, zato se je Aston Martin povezal s karoseristom Harold Radford & Sons, nastalo je dodatnih 11 primerkov. Izmed vseh so le enega opremili z Vantage dobrinami, ravno ta je naprodaj v omenjeni zbirki. Avtomobil letnik 1966 je obarvan v California Sage karoserijski barvi z rdečo usnjeno notranjostjo.

Drugi v kompletu, kupejevski DB5 Vantage, je eden izmed 60 izdelanih in tako kot James Bondov model, opremljen v kombinaciji srebrne zunanjosti ter črne notranjosti. Še nekoliko redkejši je kabriolet (eden izmed petih), zaključen v Caribbean Pearl modri z belo-zlato notranjostjo. Zbirko za 4 milijone funtov (4,65 milijonov evrov) je za prodajo pripravil trgovec Nicholas Mee & Co. Čisto vsi so bili predhodno s strani Aston Martin specialistov izdatno restavrirani in so v skoraj novem stanju.

Žiga Kolman
foto: Nicholas Mee & Co

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button