AvtomobilizemNovice

Triumph predstavlja koncept TR 25

Pravzaprav so študijo pripravili pri oblikovni hiši Makkina.

Britanci so združili moči in po zares dolgem času na trg vsaj kot degustacijski primerek poslali nov štirikolesnik s Triumph značko. Nekoč nekdaj je Triumph Motor Company veljal za britanski ponos v segmentu športnih vozil, medtem ko ikonične motocikle z enakim imenom (in podjetjem Triumph Motorcycle Ltd) vendarle ne gre povezovati – gre za dve sicer povsem ločeni znamki.

Kakorkoli, pri Triumph Motor Company, ki deluje pod okriljem BMW-ja, letos beležijo dva sila pomembna mejnika – 70 let od postavitve takratnega svetovnega rekorda in kar 100 let od proizvodnje prvega štirikolesnika. Na drugi strani potihoma slavi 25. obletnico obstoja tudi londonski oblikovni studio Makkina, ki je četrt stoletja pripravil kar nekaj vidnih študij za avtomobilsko industrijo in pri tem vedno ostal nekoliko v ozadju. Ob vseh jubilejih v ospredje stopa predvsem tisti hitrostni rekord, ki ga je postavil Triumph TR2 v letu 1953. Če dobro pogledate dotični voz boste hipoma ugotovili vir navdiha za oblikovni studio iz Londona.

Ker ima BMW še vedno nekaj lastninskih pravic pri uporabi poimenovanja Triumph je povsem razumljivo, da so Britanci pozvonili na sedež bavarske firme in študijo Triumph TR 25 pravzaprav ustoličili na plečih električnega BMW i3S. Namesto kompaktne kombilimuzine je tako pred vami dvosedežni roadster, ki je kljub ojačitvam karoserije od svojega bavarskega sorodnika za 200 kilogramov lažji – in tako zmogljivejši. Menda do stotice pospeši v 5,2 sekunde, medtem ko upeha pri 185 km/h.

Menda je Triumph TR 25 zgolj koncept, ki nikoli ne bo prešel mejnika serijskega vozila. Kdo ve, v neskromnem številu butičnih proizvajalcev si ga naposled vendarle lahko kdo omisli …

Blaž Likovič
foto: Triumph

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button