AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Toyoti FT-3e in FT-Se prikazujeta obrise prihodnosti

Toyota bo z novim parom konceptov napovedala smernice električne bodočnosti.

Toyota bo na japonski sejem mobilnosti pripeljala kar nekaj zanimivosti, med katerimi najbolj izstopata dva koncepta prihodnih modelov, ki bosta prikazala električno tehnologijo naslednje generacije, eden izmed njiju pa bi potencialno lahko napovedal naslednjo stopnjo Suprine zgodbe.

Električna koncepta FT-3e, namenjen prikazu smernic SUV-jev in športni FT-Se, bosta predstavila prihodnost, ki jo spreminjata elektrifikacija in napredna inteligenca, skupaj z novo vrednostjo izkušnje. Toyota verjame, da bo mobilnost v prihodnosti presegla zagotavljanje fizičnih prevoznih orodij in postala partner v življenjskem slogu, tesno povezan s posameznimi vrednotami posamičnih strank. Poleg zelo odzivnih upravljalnih elementov in unikatnih oblik, značilnih baterijsko-električna vozila, se ti modeli razvijajo v edinstvena prevozna sredstva, saj ponujajo veselje do osebnega prilagajanja vožnje in priročne funkcije.

Največjo publiko bo navdušil koncept FT-3e, električni SUV naslednje generacije, ki bo z novimi izkušnjami vožnje, prilagojenimi storitvami in napredno tehnologijo, obogatil uporabnikov vsakdan. Z načinom izdelave in seveda okolju prijaznim pogonom bo FT-3e prispeval k doseganju ogljično nevtralne prihodnosti. Zunanja oblika modernega koncepta združuje futuristične smernice in klasično estetiko, s preprostimi ter čistimi linijami. Enaka tematika enostavnega pristopa se bo nadaljevala v notranjosti, katero bodo zastopali digitalni zasloni, enostaven dostop do potniške kabine in kakovostno zračenje.

Ljubitelje športnih avtomobilov bo poskusil pritegniti koncept FT-Se, katerega bi lahko označili kot duhovnega naslednika Supre. Predstavlja eno izmed možnosti športnih avtomobilov v dobi ogljične nevtralnosti, saj vključuje strokovno znanje ekipe Gazoo Racing in Toyotino napredno tehnologijo. V želji po večji vozni stabilnosti in aerodinamični učinkovitosti si FT-Se deli glavne sestavne dele z modelom FT-3e. Toyota je želela ustvariti športen avtomobil, ki bo s posodobitvami programske opreme rasel skupaj z voznikom. Opredeljujejo ga široki in nizki proporci ter elegantna silhueta z zmanjšanim zračnim uporom, v notranjosti po sodoben intuitiven vozniško naravnan kokpit.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button