AvtomobilizemNovicePočitniška vozilaProsti čas

Toyota Tacozila: Mala hišica na kolesih

Vse bolj popularen overlanding je navdušil tudi Toyotine inženirje.

Vas mikajo avanturistična potovanja, vendar vam klasična kamperska scena ni najbolj po godu? Nič ne de, Toyota nas ponovno razveseljuje z razkritjem zanimivega koncepta, za brezpotna pustolovska doživetja ali overlanding. Posebej pa poudarjajo, da Tacozilla ni kamer ampak »pustolovska overlanding mikro hiška na kolesih.«

Prvi del imena Tacozilla, vam je verjetno že dokaj poznan in razkriva osnovo zanimivega koncepta. Namreč za predelavo so uporabili poltovornjak Tacoma, ki se s svojim videzom obenem poklanja klasičnim Toyotinim kamperjem iz sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja. Tacozillo so ponosno razkrili in razstavili na letošnjem SEMA šovu, gre pa za 100 odstotno po naročilu izdelan projekt, z dodatkom številnih TRD elementov.

Njihov primerni cilj je bilo izdelati inženirsko perfekten avtomobil z atraktivnim videzom, kar jim je brez dvoma uspelo. Veliko je pomenila tudi sama praktičnost, saj se lahko brez težave v bivalnem prostoru sprehajajo tudi osebe visoke preko 180 centimetrov, kljub temu, da deluje kabina precej utesnjena.

Kako zelo so se potrudili za praktično le razstavni produkt, nakazuje čas porabljen za razvoj zalomljenih zadnjih vrat, saj je ekipa samo za oblikovanje porabila preko 100 ur časa. Bivalni prostor je tako resno pripravljen za daljše odprave, opremljen z vsemi dobrinami modernega doma.

Poleg visoke nagnjenosti k detajlom, so poskrbeli tudi za odlične terenske zmogljivosti na zahtevnem brezpotju. Tacozillo so nekoliko privzdignili, ji namenili velike terenske pnevmatike in vitel za ekstremne situacije. Zasnova na Tacomi TRD Sport prinaša tudi obvezen štirikolesni pogon, katerega žene 3,5-litrski V6 motor z 280 KM.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button