AvtomobilizemNovice

Toyota Supra Jarama Racetrack Edition

Nova Supra v posebni omejeni preobleki Jarama Racetrack Edition.

Moderna reinkarnacija japonske legende je prejela posebno omejeno serijo, poimenovano po španskem dirkališču, kjer je model leta 2019 doživel evropsko premiero. Stari celini naj bi namenili vsega 90 primerkov, katerih cena bo pričakovano višja od standardnih slovenskih 72.900 evrov.

Spremembe v primerjavi z običajno izvedenko Supre so večinoma kozmetične, omejene na nova matirano črna 19-palčna platišča, unikatno Horizon modro karoserijsko barvo in rdeče obarvane štiribatne Brembo zavorne čeljusti. Podobna zgodba se nadaljuje v notranjosti, kje so sedeži odeti v črno alkantaro s kontrastnimi modrimi šivi, okrasni elementi so iz ogljikovih vlaken, na armaturi najdemo obeležitev z obrisom dirkališča Jarama ter serijsko številko avtomobila.

Osnovna oprema vključuje digitalne merilnike, 8,8-palčni informacijski sistem, ozvočenje z 10 zvočniki in povezljivost z Apple CarPlay ter Android Auto storitvama. Na področju varnosti so posebni Supri serijsko namenili Safety+ paket, ki prinaša zaviranje v sili, adaptivni tempomat, prepoznavanje prometnih znakov in pripomoček za uravnavanje snopa svetlobe.

Pod motornim pokrovom Supre Jarama Racetrack Edition bo rohnel enak 3-litrski vrstni šestvaljnik podprt s turbino, ki proizvede 340 KM in 500 Nm navora. Vsa moč se preko osemstopenjskega samodejnega menjalnika prenaša na zadnji kolesni par, kar zadošča za pospešek do stotice v 4,3 sekundah.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button