AvtomobilizemNovice

Toyota Supra GT4 50 Edition je ultra redek dirkalnik

Toyota bo uspeh dirkaške Supre, obeležila z omejeno serijo šestih posebnih GT4 dirkalnikov.

Čeprav na prvi pogled deluje, kot da gre za močno predelano cestno Supro z vrtoglavo močjo, gre v resnici za izredno redek dirkalnik razreda GT4. Omejeno serijo šestih primerkov so poimenovali Supra GT4 50 Edition.

Ime se nanaša na 50 dirkaških Super, ki jih je uspela Toyota dobaviti ekipam od prihoda leta 2020. V tem času so z njimi poželi kar 36 razrednih zmag in 78 stopničk, najboljši način proslavitve izjemnih dosežkov pa je v avtomobilskem svetu brez dvoma izdelava unikatne serije.

Prav tega so se lotili tudi pri Toyoti in pripravili šest Super 50 Edition – dva ostajata v Aziji, dve gresta v Evropo in dve v ZDA. Prav se bodo odete v značilno Gazoo Racing rdečo karoserijsko barvo in zlatimi »50 Edition« poslikavami. V notranjosti se od običajnega GT4 dirkalnika razlikujejo po dirkaških sedežih s posebnim vezenjem, prisoten je seveda sopotnikov sedež in obilica karbonskih površin. Na unikatno naravo nakazujejo tudi različni logotipi in obeležilna ploščica na armaturni plošči.

Kljub vsemu, Supra 50 Edition ne bo dražja od običajnega GT4 modela, za katerega je potrebno odšteti blizu 216 tisoč evrov. Za pogon bo še vedno poskrbel 3-litrski vrstni šestvaljnik, ki zmore ustvariti 432 KM in 650 Nm navora, obenem je GT4 za 150 kilogramov lažji od cestne različice. Seveda za lažje krotenje dodatne energičnosti skrbijo večje zavore, dirkalno vzmetenje in številni aerodinamični dodatki.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button