AvtomobilizemNovice

Toyota potrjuje prihod novega malčka Aygo X

Konceptni Aygo X prologue bo kmalu postal resničnost.

Na začetku leta nam je Toyota predstavila koncept Aygo X, kakršnega vidite na fotografijah. S tem projektom želijo ponovno spodbuditi A segment, tokrat nekoliko drugače – glede na trenutni trend, bodo tudi kompaktni mesni malčki bolj SUV-jevski. Končno obliko Ayga X lahko pričakujemo v novembru.

Klasični Aygo je bil pomemben član Toyotine družine vse od Prihoda leta 2005, saj je predstavljal inovativno in ekonomično rešitev za natrpana območja. Med večjimi finančnimi rešitvami takratnega časa je bil skupni razvoj s Peugeotom in Citroenom, kar je obrodilo še dva ne-identična dvojčka C1 ter 107/108.

Ta povezava je pri novem Aygo X prekinjena, saj se Toyota v novo poglavje podaja sama, obenem bo novinec obdržal konceptno ime in robustno estetiko, s čimer se bo še nekoliko bolj oddaljil od drugega vstopnega modela – Yaris. Kljub atraktivnem videzu ne pričakujte nič strupenega, pod okovjem bo povem verjetno nekaj preprostega in senzibilnega, mogoče hibridnega.

“Razvojna ekipa Ayga X je natančno preučila trenuten in prihajajoč življenjski slog v urbanih okoljih Evrope, za končen doseg samozavestnega, kompaktnega križanca, unikatnega v svojem segment mestnih malčkov,” pravijo predstavniki Toyote. Nekaj več podrobnosti o sami zasnovi Ayga X si lahko preberete TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button