AvtomobilizemNovice

Toyota podira prodajne rekorde

Po nekaj več kot 88 letih je proizvodnja dosegla 300 milijonov vozil.

Japonski avtomobilski velikan je dosegel pomemben zgodovinski mejnik, saj so na skupni globalni ravni proizvedli že 300 milijonov avtomobilov, kar vključuje podatke do konca letošnjega septembra. Velik mejnik je bil dosežen po 88 letih in dveh mesecih odkar je avgusta leta 1935 iz tekočega traku podjetja Toyoda Automatic Loom Works, Ltd., zapeljal Toyotin prvi avtomobil v zgodovini, tovornjak Model G1.

Rekordna številka zajema domačo in mednarodno proizvodnjo, saj je bilo do konca septembra 2023 na Japonskem izdelanih 180,52 milijona avtomobilov, v tujini pa 119,6 milijona avtomobilov. Corolla izstopa kot model z največjo skupno proizvodnjo, saj se ponaša z impresivno skupno svetovno proizvodnjo 53,399 milijona enot. Toyotin predsednik in glavni voznik Akio Toyoda se je zahvalil za skupna prizadevanja Toyotinih sodelavcev, dobaviteljev, trgovcev in deležnikov ter priznal, da so pot do tega mejnika zaznamovale nenehne izboljšave, inovacije in neomajna podpora kupcev, ki so izbrali Toyotina vozila.

Vodstvo se je ob takšnem dosežku zahvalilo tudi strankam, zaposlenim, dobaviteljem in trgovcem, ki so prispevali k tem številkam. Izpostavil je odpornost, ki so jo pokazali Toyotini zaposleni pri premagovanju izzivov, kot so naravne nesreče, požari, pandemija COVID-19 in pomanjkanje čipov, da bi zagotovili nadaljnjo proizvodnjo avtomobilov. V prihodnosti se bo Toyota še naprej zavezovala k izdelavi boljših avtomobilov, ki bodo strankam pričarale nasmeh na obrazu, kar se odraža že pri številnih novih modelih z večjim poudarkom na dinamiki.

Žiga Kolman
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button