AvtomobilizemNovice

Toyota Land Cruiser 70 še ni rekla zadnje

Kultni terenec je tehnološko napredoval, a ohranja robustno zanesljivost.

Toyota je na japonskem ponovno predstavila model Land Cruiser 70, ki zaznamuje 72. leto izhajanja kultne serije zmogljivega SUV-ja. Land Cruiser, ki je bil prvotno predstavljen kot Toyota BJ leta 1951, je postal simbol zanesljivosti, vzdržljivosti in terenske zmogljivosti. 11,3 milijona prodanih enot v približno 170 državah je podpira življenja ljudi po vsem svetu.

Land Cruiser 70 nadaljuje zapuščino z novim 2,8-litrskim turbodizelskim motorjem z neposrednim vbrizgavanjem, ki zagotavlja največjo moč 150 kW (204 KM) in največji navor 500 Nm. Zmogljiv agregat zagotavlja dinamične terenske zmogljivosti, ki so sinonim za serijo Land Cruiser 70. Vozilo ima tradicionalni lestvični okvir, elektronsko zaporo diferenciala ter različne sisteme za nadzor vožnje in zaviranja, vključno z nadzorom stabilnosti vozila in aktivnim nadzorom oprijema, ki zagotavljajo stabilnost krmiljenja na cesti in na brezpotju.

Zunanja zasnova ohranja prepoznavno silhueto, ki poudarja uporabnost in stabilnost, notranjost pa ohranja preprosto vodoravno oblikovno temo in funkcionalno terensko razporeditev. V kabini so uporabljeni odporni materiali za kljubovanje redni uporabi. V primerjavi s predhodnikom je napredovala plat varnosti v sklopu sistema Toyota Safety Sense, ki vključuje zaščito pred trkom, samodejno prilagajanje osvetlitve in nadzor vožnje ob zagonu.

Land Cruiser 70 bo na na voljo s paketi Kinto, ki za fiksni mesečni znesek od 45.760 jenov (283 evrov) dalje krijejo zavarovanje, davke, vzdrževanje in druge povezane stroške. Ponovna predstavitev modela Land Cruiser 70 odraža Toyotino zavezanost k izdelavi vozila, ki združuje dediščino s sodobnimi izboljšavami, ustreza različnim možnostim uporabe ter zagotavlja varnost in uporabnost v vseh razmerah.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

En komentar

  1. Kar je najbolj zalostno … 100 let staro oblikovanje, pa neskoncno lepse od bmw skropucal, da ne govorim o xm 🤢

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button