AvtomobilizemNovice

Toyota Hilux prvič z nekaj hibridne pomoči

Obstoječ motor bodo podprli z 48-voltnim blago-hibridnim sistemom.

Toyota širi elektrifikacijo tudi na terenskih vozilih, saj bo v kratkem prispela prva hibridna različica poltovorjaka Hilux. Natančneje gre za 48-voltni blago-hibridni sklop, ki povečuje učinkovitost, vozne zmogljivosti in udobje v mestnih ali na brezpotju. Kultni Hilux prvič uporablja kakršno koli hibridno tehnologijo, s čimer japonski gigant počasi stopa proti ogljično nevtralni prihodnosti.

Hilux Hybrid 48V ohranja prepoznaven videz in je na voljo izključno v izvedbi z dvojno kabino. Njegovo zunanjost odlikujeta postavna maska in sprednji odbijač, ki poudarjata robustno držo poltovornjaka. Notranjost ponuja prostorno in udobno okolje, opremljeno s sodobnim info-zabavnim sistemom in najnovejšo varnostno tehnologijo Toyota Safety Sense.

Hibridni sistem sestavlja ustaljeni 2,8-litrski dizelski motor, podprt z 48-voltnim sistemom, zasnovanim za poltovornjake. Kompaktni zaganjalni generator polni 48V litijevo baterijo, kar povečuje pospešek in učinkovitost. Baterija, ki je nameščena pod zadnjimi sedeži, zmanjšuje vpliv na prostor v kabini. Hibridni sistem prispeva k 5-odstotnemu izboljšanju izkoristka goriva v primerjavi z običajnimi dizelskimi pogonskimi sklopi.

V urbanih okoljih hibridni sistem zagotavlja boljši odziv na plin in linearno pospeševanje, regenerativno zaviranje pa izboljša pojemek. Sistem stop-start v kombinaciji s hibridnim sistemom nudi udobnejšo vožnjo v prometu, na terenu pa prav prideta gladko pospeševanje in regenerativno zaviranje pri spustih po klancu. Hibridni Hilux ohranja izjemno vlečno zmogljivost 3.500 kg in nosilnosti 1.000 kg. Arhitektura karoserije na okvirju, šasija z lestvičastim okvirjem in robusten sistem vzmetenja zagotavljajo odlične vzdržljivost in terenske zmogljivosti. Novi Hilux Hybrid 48V bo v evropske prodajne salone zapeljal sredi leta 2024.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button