AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Toyota FT-Se: električna Supra prihodnosti?

Koncept predstavlja športnika nove električne dobe.

Toyota je na nedavnem avtomobilskem dogodku odkrila številne novosti, med katerimi je bil tudi koncept dvosedežnega električnega športnega avtomobila FT-Se, ki predstavlja vizijo visokozmogljivoh vozil brez emisij. Ime FT-Se je kratica za “Future Toyota Sports electric”, ki poudarja osredotočenost na električno moč in zmogljivost športnih avtomobilov. Koncept črpa ideje iz strokovnega znanja motošportnega oddelka Gazoo in pooseblja prihodnost odnosa med voznikom ter vozilom.

FT-Se odlikujeta elegantna in kompaktna zasnova z nizko strešno linijo le 1.220 mm, ki spominja na klasične športne avtomobile, in širino 1.895 mm za stabilno postavo. Aerodinamična silhueta, trapezoidne oblike in zadnje krilce prispevajo k elegantni in mogočni podobi. V notranjosti kokpit nove generacije ponuja intuitivno upravljanje in izjemno poglobljeno doživetje vožnje.

Toyota poudarja napredek na področju elektrifikacije in inteligentne tehnologije, pri čemer gradi na svoji viziji baterijskih električnih vozil od leta 2021 naprej. FT-Se se ponaša z izboljšano vozno stabilnostjo in aerodinamično zmogljivostjo, ki dopolnjujeta napredem električni pogonski sklop. Za shrankevanje energije skrbi tehnološko napredna baterija z majhno višino in visoko gostoto energije. Zmanjšanje dimenzij in mase sestavnih delov, kot so elektromotor, menjalnik in klimatska naprava, prispevajo k stabilnemu zaviranju ter odzivnemu krmiljenju.

Zasnova FT-Se omogoča nenehno napredovanje s posodobitvami programske opreme in prilagoditvami, ki odražajo voznikov slog in vrednote. Pri Toyoti predvidevajo, da bo mobilnost v prihodnosti presegla okvire prevoznih sredstev. Koncept FT-Se predstavlja zavezo k ustvarjanju edinstvenega športnega avtomobila na električni pogon, ki bo spodbujal dolgoročno povezanost z voznikom.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button