AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Toyota bo v Evropo pripeljala dostopen mestni električni SUV

Koncept napoveduje najmanjšega člana Toyotine družine električnih modelov.

Toyota predstavlja novi koncept Urban SUV, ki ponuja vpogled v evropsko strategijo baterijskih električnih vozil. Konceptmestnega križanca, razkrit na forumu Kenshiki v Bruslju, napoveduje poseben električni model, ki naj bi ga začeli prodajati v prihodnjem letu. Najbolj kompakten model izmed šestih prihajajočih električarjev in cilja na segmentu B-SUV, ki je med najbolj popularnimi v Evropi.

Na podlagi uspeha hibridnega modela Yaris Cross želi Toyota ustvariti pristen mali električni SUV z vsestransko uporabnostjo, ki bo ustrezal potrebam evropskih kupcev. Urban SUV Concept ima brezkompromisno zasnovo, ki se ponaša s prisotnostjo SUV-ja v kompaktni karoseriji, prilagodljivo notranjostjo in visokim vozniškim položajem. Na voljo bodo možnosti pogona na sprednji in vsa kolesa, strategija dvojne baterije pa bo ponujala različne zmogljivosti, ki bodo ustrezale potrebam uporabnikov glede dostopnosti ali dosega vožnje.

Toyotina strategija predvideva ogljično nevtralnost z naprednimi tehnologijami pogonskih sklopov na alternativna goriva in brez emisij. V Evropi nameravajo do leta 2026 predstaviti šest namenskih električnih vozil, kar je v skladu s ciljem do leta 2035 ponudi izključno vozila brez emisij in do leta 2040 doseči popolno ogljično nevtralnost. Končna serijska različica urbanega SUV-ja z dodatnimi podrobnostmi bo predvidoma objavljena prihodnje leto.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button