AvtomobilizemNasvetiNasveti in varnostNoviceZanimivosti

Top 5 avtomobilskih izgovorov za prihajajoče leto 2023

Si ne želite ali se vam preprosto ne ljubi? Avtomobil je lahko izgovor …

Ob koncu leta se strne kopica družabnih dogodkov, ko si večina želi zaključiti bolj ali manj uspešno leto. To pomeni tudi srečanja z osebami, s katerimi preživet čas je – zapravljen čas. In v primeru iskanja izgovorov za neudeležbo se znajde tudi avtomobil in z njim povezane preglavice. Katere točno?

1. Cena goriva je previsoka
To seveda velja predvsem za druženja, ki naj bi se odvila vsaj 50 kilometrov stran ali več. Veliko več. Edino takrat je to lahko tehten argument za vašo neudeležbo.

2. Guma vozilu je spustila
Menda je kar polovica voznikov nezmožna opraviti zamenjavo pnevmatike z rezervno, čeprav naj bi to v šoli vožnje vadili. Posledično bo izgovor, da imate prazno gumo in nikjer nikogar ki bi vam priskočil na pomoč, najverjetneje uspešen

3. Neustrezne vremenske razmere
V kolikor zunaj sneži ali dežuje in je vidljivost precej slaba, lahko vreme uporabite kot priročen izhod v sili. Morda tudi to, da nimate zimskih pnevmatik, pa čeprav so te zakonsko obvezne.

4. Vaš ljubljenček vam je skril avtomobilske ključe
Če vam je nekoč vaš kuža zgrizel domačo nalogo, potem vam lahko danes vaš pes ali mačka odtujita avtomobilske ključe. Seveda je pogoj za to, da si lastite hišnega ljubljenčka, drugače ste precej na tankem ledu.

5. Kje je moj avtomobil?
Ta je najbolj iz trte izvita, vseeno pa lahko »vžge«. Predpostavimo, da ste se ponoči vrnili z zabave silno okajeni in se nikakor ne spomnite kje ste parkirali svoj avtomobil, pa čeprav ste ga zapustili trezni. Le redki vam bodo sicer verjeli, naivneži pa skoraj zagotovo.

Često bo morda vseeno lažje, če priznate da vam pač ni do druženja. Tako se lahko zgrnete pred kavč in pokrijete z vam ljubo odejo ali pa se odpravite v družbo, ki vam ustreza.

Blaž Likovič
foto: NP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button