AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Tom Hanks je vendarle prodal svojo »Bolhco« in ne za nizko vsoto

Holywoodska zvezda je oddala ključe svojega poljskega Fiata 126p

Blišč ameriške zabavne industrije je iz stališča avtomobilizma prepleten z raznoraznimi presežki, na dveh ali več kolesih. Pred prestižno hollywoodsko vilo bi parkiranega poljskega Fiata 126p, ki ga pri nas radi poimenujemo »bolhca«, verjetno pripisali vrtnarju ali čistilcu bazena, vsekakor pa ne lastniku domovanja. Vendar je dotični primerek bil v lastni velike zvezde – Toma Hanksa.

 

Njegov Polski Fiat 126p, kot je uradni naziv vozila, je bil vseeno prilagojen željam kupca, saj so ga lokalni poljski predelovalci Carlex Design močno nadgradili – v smislu razkošja, ne zmogljivosti. Dotični Hanksov primerek je odet v zeleno usnjeno oblazinjenje z lesenimi in aluminijastimi dekorativnimi elementi, medtem ko je avtomobil odet v obnovljeno belo karoserijsko barvo z ličnmi 12-palčnimi litimi platišči.

V zadku brni nostalgični 594-kubični dvovaljnik s 23 KM, kar približno 600 kilogramov težkega mini štirikolesnika naokoli premika v solidnem ritmu. Kako je Hanks napovedal oddajo svojega zdaj že nekdanjega jeklenega mini konjička si oglejte v spodnjem napovedniku, mi lahko dodamo zgolj še vrednost, ki jo je omenjena »bolhca« dosegla. Novi lastnik jo je odpeljal v zameno za dobrih 76.300 evrov, od katerih je prav vse romalo v dobrodelne namene.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button