AvtomobilizemNasveti in varnostNoviceVarnost

Toliko je vozil rekorder policijskega maratona hitrosti!

Ugotovljenih 856 prekoračitev hitrosti, ena je še posebej izstopajoča.

V nedavnem maratonu nadzora hitrosti, ki je potekal na približno 600 lokacijah po vsej Sloveniji, so policisti skupaj ugotovili 856 prekoračitev hitrosti.

Največ prekoračitev je bilo ugotovljenih v naseljih, kjer so ugotovili 555 kršitev, na cestah izven naselij je bilo ugotovljenih 175 prekoračitev hitrosti, na avtocestah in hitrih cestah pa 126 prekoračitev hitrosti. Od tega so 419 voznikov obravnavali na kraju, 136 lastnikom vozil pa bodo poslana obvestila o kršitvah oziroma plačilni nalogi.

Policisti so 325 voznikov opozorili, 83 voznikov je bilo mandatno kaznovanih na kraju, 144 lastnikov vozil lahko pričakuje, da jim bodo po pošti posredovana obvestila o prekoračitvah hitrosti oziroma plačilni nalogi, ostalim voznikom pa je bil izdan plačilni nalog ali pa bo zoper njih izveden ustrezen prekrškovni postopek.

V večini primerov so policisti ugotavljali nižje prekoračitve hitrosti, še vedno pa izstopajo posamezniki, ki se ne ozirajo na omejitve hitrosti. Kljub vsem opozorilom in pozivom so policisti ustavili voznika, ki je na relaciji Novo mesto–Trebnje vozil s povprečno hitrostjo 208 km/h.

Rocco
foto: policija.si

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button