AvtomobilizemNoviceZanimivosti

To je VW Phaeton, ki ni nikoli dočakal serijske izvedbe

Nemci so svetu razkrili predprodukcijsko različico, ki nikoli ni dočakala premiere.

Volkswagen Phaeton je prestižna limuzina, ki nikoli ni dočakala svoje druge generacije. Čeprav je bila ta že pripravljena na razkritje …

Pri VW so se ob 20. obletnici odločili svetu razkriti prototip svoje paradne limuzine druge generacije, ki je prešla praktično vse faze razvoja – le tistega zadnjega ne. Razlogi za to odločitev poveljstva VW? Visoki stroški proizvodnje, usmeritev v razvoj elektrificiranih vozil in nenazadnje tudi ne ravno najboljša priljubljenost prve generacije.

Glede na fotografije je razvidno, da je imel koncept oznako Phaeton D2 ter je polna tehnologije iz konkurenčnega Audijevega modela A8. Koncept D2 je odet v obilico kromanih elementov, ki poudarijo prestižnost vozila, ima matrične LED žaromete, medtem ko zadek nesporno spominja na omenjeni Audijev model.

Še bolj zanimiv je interier Phaetona D2, ki vključuje ukrivljen osrednji zaslon, digitalne voznikove merilnike in kopico izbranih materialov skupaj z lesnimi dekorativnimi elementi. Skratka na nivoju, ki nikoli ni prešel na asfalt. Morda delno, ob prihodu nove generacije športnega terenca Touareg.

Informacij o pogonu žal nimamo, medtem ko izkušena novinarska srenja glasno razmišlja o markantnem W12 bencinskem agregatu, V10 TDI dizelski alternativi ter nenazdanje tudi o možnosti priključnega hibrida – podobno kot nudita VW Touareg in Audi A8, saj so vsi tirje štirikolesniki temeljili na VAG-ovi MLB platformi.

Blaž Likovič
foto: VW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button